Vilket chassi passar dig och dina komponenter?

bästa chassi

Inläggen på Killsteal innehåller ibland så kallade ”affiliate” länkar för bland annat företag som Clas Ohlson, NetOnNet, Webbhallen med mera. Dessa länkar tillhandahålls av Adtraction som är vår annonspartner

Vilket är det bästa chassit? 

Det finns flera hundra olika chassin på marknaden idag, från i princip lika många olika tillverkare. Att välja rätt inför sitt datorbygge är inte alltid särskilt lätt. Det finns chassin för olika ändamål, i olika storlekar till olika priser. 

I den här guiden ska vi försöka hjälpa dig på traven, och titta närmare på det mer pålitliga tillverkarna som gång på gång bevisat varför deras chassin är dom bästa. Att utse ett chassi som är bättre än andra är inte särskilt lätt, eller särskilt möjligt. Det finns flera olika chassin till olika ändamål – och i slutändan är det du som avgör vilket som passar dig bäst. 

En faktor att ta hänsyn till är vilket typ av moderkort du tänkt använda. Det finns ATX-kort, Micro-ATX kort och Mini-ATX kort med flera. Dom vanliga ATX-korten är dom klart populäraste korten fortfarande, men i framtiden kanske det kommer se annorlunda ut. Om du är osäker på vilket moderkort du behöver så missa inte vår guide om – dom bästa moderkorten 2020.

#1 Fractal Design – Svensktillverkat

Finns hos Webhallen

Fractal Design är vår svenska chassitillverkare som startade sin produktion 2007. Dom har vunnit flertalet priser och deras produkter anses vara riktigt bra. Dom har många standard-chassin i bra prisklasser, och är utan tvekan de mest populära alternativet när svenskar bygger sina datorer. 

Deras chassi Define C på bilden är ett praktexempel på deras stilrena design tillsammans med fantastiska funktioner till ett bra pris. 

#2 Corsair – Kvalité med stora möjligheter

Finns hos Webhallen.

Corsair bygger inte bara chassin, utan är marknadsledande i alla möjliga olika nischer inom dator och gaming. Dom flesta känner nog främst igen dom från möss och tangentbord – men dom är också duktiga på chassin. 

Likt alla produkter från Corsair så maxar dom alltid med RGB-belysning och smarta funktioner. Dom flesta av deras chassin kostar också därför något mer än konkurrenternas. 

#3 Kolink – Uppstickaren för RGB-älskare

Finns hos Webhallen.

Kolink är ett ganska okänt företag från Ungern som bygger chassin. Dom släppte ganska nyligen sin modell Observatory som genast fick bra recensioner. I dagsläget är chassit en toppsäljare hos alla nätbutiker och det förvånar ingen då man får både RGB och stilren design väldigt billigt. 

#4 Phanteks – Stilrena chassin

Finns hos Webhallen.

Sist ut så har vi Phantek. Dom bygger riktigt bra chassin med fokus på smarta funktioner, stilrena kabeldragningar och bra luft-flöden. Deras chassin finns i alla möjliga olika storlekar och färger, så man är aldrig begränsad när man tittar igenom deras sortiment. Chassit på bilden tillhör deras Eclipse-serie. 

billigt skärmstativ
Hårdvara

Dom bästa skärmstativen för olika setups

Skärmstativ för flera skärmar Skärmstativ, skärmhållare, bordsfäste, väggfäste, bildskärmsfäste och skärmfäste. Ett kärt barn har många namn. Nog för att några av dessa skiljer sig

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se