bästa gamingmusen

Vilken är den bästa gamingmusen?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Guiden för att hitta den bästa gamingmusen

Att köpa en ny gamingmus är alltid lika roligt för en gamer, och det kommer hela tiden nya modeller och ny teknik för att förbättra spelupplevelsen för oss spelare.

En konsekvens av det däremot är att marknaden lätt kan kännas svårnavigerad, och det resulterar oftast i att man köper den musen som är mest populär, eller som streamers använder – även fast det i slutändan kan vara fel.

Men vadå, alla möss är väl i stort sett likadana? 

Både ja och nej. Det finns gamingmöss designade för FPS-spel, MOBA-spel och mmorpg-spel. Sen passar inte alla möss alla spelare heller. Det finns möss byggda för stora händer och för mindre händer.

En annan viktig detalj att fundera på är vilket grepp du använder när du spelar. Kör du claw grip, palm grip eller fingertip grip? Om du är osäker så kommer vi gå igenom det lite längre ner.

Trådlös eller kabel?

Den första frågan är om du ska välja en trådlös gamingmus eller en med kabel. För ett par år sedan var det här ett självklart val. Dom flesta ansåg att en trådlös mus inte kunde leverera samma precision och snabbhet som en kabel mus, men så går inte diskussionerna idag. Idag börjar dom trådlösa varianterna ta över mer & mer. 

Om du väljer en trådlös variant så rekommenderar vi istället vår artikel om just – dom bästa trådlösa gamingmössen 2020

Claw grip vs palm grip vs fingertip grip

Det här är något många glömmer när man är på jakt efter sin nästa gamingmus. Hur ska musen sitta i handen för att det ska vara bekvämt, vilket typ av grepp föredrar du?

Är man osäker på vad man föredrar så rekommenderar jag att man knallar ner på stan och testar sig fram i en butik. Har man inte den möjligheten så kan bilderna nedanför vara till hjälp.

bästa gamingmusen

#1 Razer DeathAdder Elite – Beprövad och pålitlig

bästa gamingmusen

Finns hos NetOnNet och Webhallen.

Razer DeathAdder Elite blev verkligen så populär som alla tillverkare drömmer om. Musen blev galet prisad när det släpptes redan 2016 – så även fast den nu är inne på sitt fjärde år så går det inte att inte rekommendera den. Den ligger fortfarande bland dom första modellerna hos alla nätbutiker när man listar mössen efter popularitet. 

Är man ett Razer-fan och tycker om deras produkter så är det en no brainer. Bara att köpa med andra ord. Jag skulle inte säga att det är den bästa gamingmusen nu längre, men den har absolut haft den titeln tidigare. 

OBS:

Deathadder Elite version 2 släpps i mars, så in och förbeställ om det är något som lockar. 

#2 Glorious Model O – Ingenjörskonst för FPS

Finns hos NetOnNet och Webhallen.

Okej, ingenjörskonst är kanske att ta i – men Gloriousmössen är så fantastiskt designade för FPS-spel. Musen är bland de lättaste viktmässigt på marknaden, och väger endast 58 gram. Bara det förtjänar ett pris i sig. Men det är såklart uppenbart vart man skalat av den, men personligen tycker jag inte det gör särskilt mycket. 

Jag tycker man har lyckats otroligt bra med designen trots begränsningarna, och tagit fram en mus som spelare verkligen vill ha. Den har riktigt fina funktioner och är enligt mig den bästa gamingmusen för FPS-spelare. 

#3 Steelseries Rival 310 – Extremt prisvärd

Steelseries rival 310

Finns hos NetOnNet och Webhallen.

Steelseries är duktiga på att tillverka möss, och deras Rival-serie har funnits länge nu. På förhand trodde jag personligen att Rival 310 skulle tappa i popularitet, då den funnits länge på marknaden nu. Men den är så pass prisvärd att den fortfarande toppar försäljningen hos många internetbutiker.

Den är av bra kvalité, är designad för att passa alla, och erbjuder precis vad dom flesta är ute efter. En bra ordentlig gamingmus helt enkelt. Det går inte att göra bort sig om man väljer att köpa en Rival 310. Något Steelseries länge blivit prisade för är deras makalösa förmåga att bygga möss som sitter perfekt i handen. 

#4 Xtrfy Gaming Mouse M3 – Svensktillverkad

bästa gamingmusen xtrfy

Finns hos Webhallen.

Sist ut så har vi svenska tillverkaren Xtrfy, med legenden Heaton i spetsen. Det går inte annat än att älska deras initiativ att bygga gamingprodukter. Dom bygger nödvändigtvis inte dom bästa gamingmössen med de häftigaste funktionerna, men att bygga prisvärda produkter är dom bra på.

Deras modell M3 är precis en sån. Likt Rival 310an så är den av bra kvalité, levererar det man önskar och fått finfina recensioner av användarna. Vill man åt en bra gamingmus och inte vill lägga så mycket stålar så är Xtrfys M3a ett solklart alternativ. 

Fördelar med en gamingmus

Det flesta vana gamers vet redan om alla fördelar med en gaming mus. Men för dig som fortfarande är osäker så listar jag de största nedan.

1. DPI

Något man ser och kan läsa sig till överallt när det handlar om gaming möss är DPI. Det står för ”dots per inch” och bestämmer hur känslig musen är. Vanliga standard möss har en DPI upp till 1000 generellt, medans gaming möss kan ha en DPI på upp till 16.000 tex.

2. Extra knappar

På det allra flesta gaming möss idag finns det extra knappar som du tilldela olika funktioner till. Du kan programmera fritt vad dessa knappar ska göra och det underlättar mycket när man spelar. Det kan vara allt från en knapp som laddar om ditt vapen i ett spel – till att öppna dörrar i ett annat.

3. Ergonomi

Eftersom vi sitter mer och mer vid datorn nuförtiden så är gaming möss ergonomiskt utformade för att underlätta för våra händer. Om du aldrig har känt på en gaming mus så kommer du bli förvånad över skillnaden mot en traditionell. Generellt sitter alla gaming möss riktigt bra i handen.
Vissa möss har även externa vikter du kan sätta in eller ta bort beroende på hur tung du vill att musen ska vara.

Rent konkret så är fördelarna:

  • Ergonomiska
  • Programmerbara knappar
  • Snygg design, går bra ihop med din resterande utrustning
  • Kommer oftast med ett flertal inställningar
  • Betydligt bättre sensorer än i traditionella kontors möss

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se