världens största spel

Bästa inställningarna för Fortnite?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Vilka är dom bästa inställningarna?

Vilken succé det här spelet har gjort! Jag var skeptisk till det i början då det påminde väldigt mycket om Playerunkown’s Battlegrounds men med över 20 miljoner spelare idag så är det uppenbart ett väldigt lyckat koncept.

Relaterat: Optimera datorns prestanda för gaming

Då Fortnite fortfarande är ett early access spel så fungerar det inte alltid felfritt och det har nog många av er fått känna på. Och med ganska begränsade alternativ för finjusteringar i spelet så finns det inte så mycket man kan göra åt det förutom ett par saker, som jag nu tänkte gå igenom.

Window Mode WindowedFullScreen
Display resolution 1080p
Frame Rate Limit 60 FPS
View Distance Epic
Shadows Off
Anti-Aliasing Off
Textures Low / Medium
Effects Low / Medium
Post Processing Low
Vsync Off
Motion Blur Off
Show FPS Off / On

Glöm inte att läsa vår guide om den bästa musen till Fortnite!

Globala Quality-inställningen

Här har du fyra nivåer in game utöver auto som automatiskt försöker välja de bästa alternativet för din hårdvara. Nu är det såklart inte svart på vitt men sänker du från Epic till High tex så boostar du prestandan med runt 25 till 35 procent, och 30-90 procent om du sänker från medium till low.

Anledningen till att det droppar så mycket som 30 till 90 procent är för att low-inställningen stänger av de flesta extra-effekter och gör omgivningen ganska platt. Medium lägger istället till en massa effekter samt skuggor.

Anti-Aliasing

Det här ingen gamebreaker egentligen men sänker du från högsta inställningen till lägsta förbättrar du prestandan med ytterligare 5 procent.

Textures

Samma lika med denna, inget att bråka om. Sänker du från högsta inställningen till lägsta förbättras prestandan mycket lite men med runt 3-5 procent.

Shadows

En av det mest krävande inställningarna i min mening. Att sänka från Epic till low förbättrar standarden enormt med så mycket som upp till 50 procent. Självfallet vill man ha igång shadows men vill du förbättra flytet i spelet så sänk denna till något som passar dig.

Effects

Den här däremot ökar prestandan ganska avsevärt om du sänker den. Effects påverkar bland annat vissa vatteneffekter, ambient occlusion (detaljerade skuggor) samt explosioner. Att sänka till lägsta inställningen förbättrar prestandan med 20 till 25 procent.

Post-Processing

Den här inställningen påverkar kontrasten och ljusstyrkan bland annat och spelet blir betydligt mörkare när du ställer ner dessa inställningar. Självfallet får du ut mer av prestandan med ungefär 15-20 procent men jag personligen tycker inte det är värt det. Jag rekommenderar att du kör på High.

Motion Blur

Avstängt per automatik när du startar spelet och jag rekommenderar att du håller den avstängd. Med Motion Blur kan det bli betydligt svårare att få syn på fiender bland annat och det vill man ju inte direkt i Fortnite.

Det är svårt att säga vilka dom bästa inställningarna är i Fortnite då det är såklart individuellt vilken dator man har hemma, men förhoppningsvis ger artikeln er lite mer kött på benen sen är det bara testa sig fram helt enkelt. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se