bästa musmattan

Vilken är den bästa musmattan?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Medans teknologin inom dator och IT gått fram med stormsteg dom senaste åren så utvecklingen kring musmattor förändrats väldigt lite.

Det är inte heller alla som använder en musmatta men jag personligen kan inte leva utan min. Så finns det skillnader mellan musmattor idag och vilken är den bästa musmattan?

Rekommenderat: Så får du ett fantastiskt gaming rum!

I slutändan är det upp till var och en, och alla har förstås sin egna favorit. Men det finns åtminstone ett par musmattor vi ska titta närmare på som är väldigt överrepresenterade bland oss gamers och vi ska titta på varför.

Jag har även tagit med en personlig favorit som jag varmt kan rekommendera.

Gemensamma Egenskaper

Dom vanligaste musmattorna vi går igenom har en del egenskaper gemensamt. Alla 4 är från stora gamingföretag och inte från nätbutikernas egna märken.  Dom är även av större slaget så du slipper röra dig över kanten på musmattan. Sen är dom alla tygmattor.

Tygmattor är min personliga favorit, men för sakens skull kommer jag ta med en väldigt populär låg friktionsmatta också som vi ska titta närmare på.

1# SteelSeries QcK XXL

bästa musmattan

Finns tillgänglig på Webhallen.com.

En rakt igenom fantastiskt musmatta. För det första är den grymt stor och lämpar sig väldigt bra för CS-spelare och för det andra är den väldigt prisvärd. Man får bra med utrymme för musen och det är snyggt när allt, inklusive tangentbordet, vilar på mattan.

Musmattan är gjord i tyg med en ”No-slip” gummiundersida som fungerar kanon.

För er som kör med en Steelseries-setup känns den här musmattan som en no brainer, men om det är den bästa musmattan återstår att se.

Material: Tyg
Mått: 900 x 400 x 4 mm

2# Corsair Gaming MM800 RGB

bästa musmattan

Finns tillgänglig på Webhallen.com.

En betydligt dyrare musmatta men som såklart även erbjuder lite annat än den mer traditionella Steelseries-mattan ovanför. Musmattan är inte en tygmatta, utan erbjuder istället en lågfriktionsyta. Det blir en mer plastig känsla men fungerar också väldigt bra.

Det den här mattan framförallt lockar med är 15 RGB-belysta sektioner och jag måste erkänna att det ser jäkligt snyggt ut. Förutom RGB-belysningen så erbjuds även inbyggd USB pass-through.

Det är en självklar premiummatta från Corsair som också imponerar. Corsair har släppt en video om den här musmattan som du kan titta på här nedan.

Material: Lågfriktionsyta
Mått: 350 x 260 x 5 mm

3# Razer Firefly Cloth Edition RGB

bästa musmattan

Finns tillgänglig på Webhallen.com.

Den här musmattan erbjuder det som Corsairs musmatta gör förutom att den är gjord i tyg. Om RGB-belysning är ett krav så är det här listans bästa musmatta för dig.

Jag tycker det är listans överlägset snyggaste musmatta, och för er som kör med Razers gaming gear känns den nästan som ett måste. Precis som övriga musmattor så har den en halkfri undersida som fungerar fint. Musmattan fungerar till alla sensorer och har fått fina betyg överallt online.

Den bästa musmattan enligt mig om man vill ha en premiummatta.

Material: Tyg
Mått: 350 x 260 x 5 mm

4# ASUS ROG Sheath

bästa musmattan

Finns tillgänglig på Webhallen.com.

Här har vi listans sista musmatta som också är i tyg med sydda kanter för att motverka fransning. Det är även listans tunnaste musmatta.

Av alla musmattor på den här listan så känns den här mest rejäl, även fast den är så tunn. Den har en halkfri ROG-röd gummibas som håller den på plats.

ASUS ROG (republic of gaming) gör alltid fina grejer till gaming och är man redan såld på deras koncept så är det här bästa musmattan för er.

Material: Tyg
Mått: 900 x 400 x 3 mm

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se