bästa ratten

Bästa ratten till PC, Xbox och PlayStation

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Rattar till PC, Xbox och PlayStation

För många är sedan var utbudet av rattar till spelkonsoler och PC betydligt större. Däremot fanns det inte lika många kvalitetsrattar som det gör idag. Förr var det inte ovanligt att man hade en ratt vid sidan om datorn, från t.ex. jultidningar och leksaksaffärer. 

Dagens rattar är av betydligt högre kvalité, och helt designade för hållbarhet och körkänsla. Det finns idag bara två tillverkare som slåss om kunderna i Sverige på den här marknaden. Det är Logitech och Thrustmaster. Dom har tagit rattarna till en ny nivå, och skapat riktigt bra produkter dom senaste åren. 

Självklart kan man stöta på andra fabrikat på diverse onlinebutiker, men det är Logitech och Thrustmaster man bör satsa på om man vill ha något ordentligt. Vi ska titta närmare på respektive tillverkares flaggskepp, och längst ner har vi även med en växellåda som komplettering. 

#3 Thrustmaster T300 RS – PC & PlayStation

Finns hos Gaminggadgets.

Thrustmaster bygger en hel del kvalitetsrattar, och deras flaggskep T300 är troligtvis deras mest prisvärda. Med inbyggda snabbknappar för PlayStation passar den bäst till det, men fungerar minst lika bra till PC. Den stora nackdelen är att den inte stödjer Xbox. 

Till skillnad från dom andra två rattarna vi ska titta på, har den här snabbväxlar vid ratten. Det råder delade meningar kring den typen av växling. Vissa vill ha det medans andra inte alls. Ratten är riktigt ordentligt byggd, och väger en hel del för bästa realistiska känsla. Pedalerna ingår också förstås, och känns lika rejäla dom också. Motståndet i ratten är riktigt bra, och det gör spelupplevelsen så mycket bättre. Inte den bästa ratten kanske, men ändå väldigt godkänd. 

#2 Logitech G920 – Xbox & PC

Finns tillgänglig hos Webhallen.

Logitech är marknadsledande på gaming inom flera områden. Det inkluderar även rattar. Logitech G920 är en av världens mest populära rattar till Xbox & PC. Det är en fantastisk ratt som genomsyras av kvalité, och erbjuder oslagbar racingsimulering. Även fast den funnits på marknaden ett par år redan, så finns ingen riktig konkurrent till Logitechs rattar. Åtminstone inte i samma prisklass. 

Ratten är utrustad med snabbväxlar vid ratten som standard, och tre rejäla pedaler. Det finns gott om snabbknappar på ratten också, som överensstämmer med Xbox egna kontroll. 

#1 Logitech G29 – PS3 & PS4

Finns tillgänglig hos Webhallen.

Logitech G29 är i princip identisk till G920, förutom att den är byggd för PlayStation användare. Det är troligtvis den bästa ratten för nybörjare likt veteraner av racingsimulatorer. Med skinnklädd ratt, suverän kvalité och ett lägre pris än konkurrenterna är ratten helt suverän. Söker du efter den bästa körkänslan för en relativt billig peng, är det här det naturliga valet. 

Växellåda till Logitech G29 & G920

Finns tillgänglig hos Webhallen.

För er som inte vill använda dom inbyggda snabbväxlarna vid ratten finns ett alternativ. Logitech säljer också en manuell extern växellåda med sex växlar för G29 och G920. Den fungerar alltså till båda. Men den fungerar däremot inte utan dom rattarna, så du kan inte köpa den helt separat till en annan ratt. Om man har en G29 eller G920 är det här ett naturligt tillval enligt mig. Det gör racingen ännu mer realistisk och förbättrar spelkänslan avsevärt. Framförallt när man kör en bil som i verkligheten använder sig av en vanlig växellåda. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se