bästa usb-hubben

Vilken är den bästa USB-hubben?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

På jakt efter den bästa USB-hubben?

Då har du kommit rätt. USB-hubbar blir allt vanligare bland våra datorer både hemma och på jobbet. Dom gör livet betydligt enklare och när man väl behöver en så är man tacksam för att dom finns. Det finns alla möjliga olika tillverkare och modeller på marknaden idag. Dom flesta erbjuder USB 3.0 medans de allra billigaste fortfarande endast stödjer USB 2.0. Och vad innebär det egentligen? 

Vad är skillnaden mellan USB 2.0 och USB 3.0?

Förutom priset så är det främst hastigheten som är skillnaden. I jakt efter en bra förklaring så hamnade vi hos NetOnNet som skriver såhär i sin guide: 

  • Version 2.0 har länge varit den vanligaste varianten. På senare tid har USB 3.0 blivit allt vanligare. USB 3.0 identifieras genom att den är blå inuti USB-porten. Förutom att stödja en högre överföringshastighet, stöder också snabbare laddning via USB än sin föregångare version 2.0.
  • Alla versioner av USB är bakåtkompatibla. Detta innebär att om du har en USB 3.0-anslutning på din dator, kan du använda detta för att ansluta USB 2.0-enheter. Du kommer dock bara att få ut de hastigheter som den äldre USB-versionen stöder.

En solid och enkel förklaring som tar med det mesta vi användare behöver veta. Så för att summera så är 3.0 betydligt bättre helt enkelt. 

Idag finns säkert hundratals USB-hubbar på marknaden. Det är inte så lätt att navigera sig bland bland alla modeller,  och priserna kan variera mellan någon hundralapp till tusen kronor. Så vad är det man betalar för egentligen?

Det var så vi bestämde oss för att skriva den här artikeln. För att vi själva kämpade med att hitta vilken USB-hubb som var bäst. 

#4 Plexgear Portable 420 4-portar

Plexgear Portable 420 4-portar

Finns hos Kjell & Company.

En liten och smidig USB 3.0-hubb med fyra portar från Plexgear. Hubben är kompatibel med både Windows och Mac och kräver ingen särskild installation. Hastigheten är standard på 5 Gb/s, och kabeln är 10 meter lång. En bra budgethubb för det allra vanligaste ändamålen som mus & tangentbord eller ladda en telefon. 

#3 Plexgear Desktop 710 USB 3.0-hubb 7-vägs 

Finns hos Kjell & Company.

Här har vi en något större USB-Hubb med 7 portar från Plexgear. Den är byggd i aluminium och känns lite mer rejäl än föregångaren ovanför. Förutom det så är dom väldigt lika med USB 3.0 och hastigheter upp till 5 Gb/s. Den är också kompatibel med både Windows och Mac. Klart en av de mest prisvärda USB-hubbarna. 

#2 Deltaco USB-C Multiadapter Hub

bästa usb-hubben

Finns hos Kjell & Company.

Här har vi en av Deltacos multihubbar som har betydligt mer funktioner än de mer traditionella USB-hubbarna. Den här hubben har bland annat anslutning för nätverkskabel, minneskortläsare för SD-kort, USB-portar i både 3.0 och USB-C och HDMI-utgångar. Det finns flera olika anslutningsmöjligheter till både dator, telefon och TV. 

Den stödjer både Macbooks, Chromebooks och Windows-datorer. För att den ska fungera felfritt så krävs det att USB-C porten på din dator har stöd för Displayport over USB-C eller DP Alt Mode. 

När det kommer till produkt kontra pris så är det här klart en av de bästa USB-hubbarna på marknaden. 

#1 Andersson USB 3.0 HUB – 10 portar

Finns hos NetOnNet.se.

Om det är en renodlad USB-hubb man är ute efter, och vill ha så många portar som möjligt så är det här det bästa alternativet. Anderssons USB 3.0 HUB med 10 portar är klockren då det bara är att köra. Den kräver ingen installation och har fått fina betyg rakt igenom. Den är också ganska billig sett till andra likvärdiga hubbar. Du kan ansluta all din kringutrustning vid datorn till den här, och den kan ladda och strömförsörja allt samtidigt. 

Vid laddning av telefon har portarna en effekt på 10 W, och överföringshastigheten ligger på standard 5 GB i sekunden. Alla portar har även individuella av/på-knappar vilket är väldigt uppskattat. 

 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se