begagnad laptop

Begagnad laptop – är det värt det?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Begagnad laptop eller inte? 

Är det verkligen värt att köpa en begagnad laptop idag, och vart bör man isåfall handla?

Att handla begagnade delar till stationära datorer är inget nytt. Det görs överallt på Tradera, Blocket och framförallt olika köp & sälj sidor på Facebook hela tiden.

Men att handla en begagnad laptop har alltid varit något jag inte varit särskilt angelägen att testa.

Använda laptops blir med tiden vanligtvis väldigt trötta, och som alla vet är det inte lika enkelt att serva dom på samma sätt som för en stationär.

Om grafikkortet i min laptop börjar bli till åren så byter jag ju naturligtvis inte ut det. Istället går tankarna mot en ny laptop, det är naturligt. 

En annan nackdel jag tidigare märkt av har varit batteriet. Ett nytt batteri till en laptop, oavsett märke är tammefan alltid dyrt, eller väldigt svårt att få tag på. Ett knep jag hittat på senare tid är att kika hos batterihjälpen.se. Där finns en bra guide för att lokalisera rätt batteri åtminstone. 

Men en nytt batteri är dyrt, det går inte att komma ifrån. Dyrare än vad det borde vara enligt mig.

begagnad laptop

Vilka fördelar finns?

Priset är ju klart den största och den mest självklara faktorn.

Idag finns det webbutiker som riktar in sig på begagnade datorer och som erbjuder riktigt fina produkter, till bra priser!

En annan fördel jag ser är miljön. Genom att välja en begagnad produkt sparar du mycket pengar, men tillverkning av IT-utrustning är kolossalt resurskrävande och många av de råvaror och metaller som behövs i tillverkningen är på väg att helt ta slut.

Sen blev jag glatt överraskad när jag såg att många av de webbutiker som riktar in sig på begagnade laptops faktiskt erbjuder öppet köp och garanti!

begagnad laptop

Mitt köp av en begagnad laptop

Ibland kan det också vara skönt att lägga lite mindre pengar på en dator som tjänar ett syfte för dig. Exakt så kände jag.

Jag köpte min Elitebook 1040 G1 från Inrego.se för några veckor sedan, just för att skriva artiklar här på Killsteal.se, och jag är jäkligt nöjd!

Laptopen kom i en fint inslagen låda och känns verkligen som ny.

begagnad laptop

På köpet fick jag även med en CD-key för Windows 10, 1 års garanti och 30 dagars öppet köp. Allt för 2.874:-.

Det är något som datorer från Tradera, Blocket eller Facebook inte erbjuder vanligtvis!

Jag var nära att köpa en ny laptop med samma kvalité för flera tusen dyrare, men är nu väldigt nöjd att jag fann en butik som Inrego.se.

En annan butik som säljer begagnade laptops är Billigteknik.se. Även dom har ett stort utbud av datorer som fungerat som demoexemplar och dylikt och säljs därför väldigt billigt.

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se