billig gamingmus

5 billiga gamingmöss som levererar det man vill ha

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Finns det en bra och billig gamingmus?

Gamingmöss är generellt snyggt designade, ergonomiskt byggda och fullt utrustade med allt vi spelare behöver när vi spelar. Den enda negativa faktorn är att dom flesta ordentliga gamingmössen också kostar därefter. 

Vill man ha det  bästa på marknaden idag så får man lägga någonstans runt 600 – 1500 kronor på en gamingmus. Men är du en mer avslappnad spelare, och inte sugen att spendera dom siffrorna så finns det faktiskt alternativ. 

Relaterat: Vilken är den bästa musen för CS:GO?

Målet med den här artikeln är att ta fram en billig gamingmus som kanske saknar lite av lyxtekniken som många dyrare alternativ har – men ändå levererar det vi spelare vill åt. 

Det ska dock tilläggas att oftast får man vad man betalar för, men det finns undantag. Det finns tillverkare som istället för att fokusera på branding och marknadsföring, faktiskt lägger krutet på tekniken. Det är dom mössen vi ska titta närmare på här. 

Fördelar med att använda en gamingmus

Det flesta vana gamers vet redan om alla fördelar med en gamingmus. Men för dig som fortfarande är osäker så kan du dels läsa TechMalaks artikel om fem anledningar till att använda en gamingmus, eller läsa vidare här nedanför.

DPI

Något man ser och kan läsa sig till överallt när det handlar om gaming möss är DPI. Det står för dots per inch och bestämmer hur känslig musen är. Vanliga standard möss har en DPI upp till 1000 generellt, medans gamingmöss kan ha en DPI på upp till 16.000 och mer.

Extra programmerbara knappar

Dom flesta gamingmössen är utrustade med extra knappar som du tilldela olika funktioner till. Du kan programmera fritt vad dessa knappar ska göra och det underlättar mycket när man spelar. Det kan vara allt från en knapp som laddar om ditt vapen i ett spel – till att öppna dörrar i ett annat. 

Oftast kräver dessa funktioner någon form av mjukvara/program från tillverkaren, vilket kan bli lidande om du köper en billig gamingmus utan det. 

Ergonomi

Eftersom vi sitter mer och mer vid datorn nuförtiden så är gaming möss ergonomiskt utformade för att underlätta för våra händer. Om du aldrig har känt på en gamingmus så kommer du bli förvånad över skillnaden mot en traditionell. 

Generellt sitter alla gamingmöss riktigt bra i handen. Det är åtminstone grundtanken. 

Vissa möss har även externa vikter du kan sätta in eller ta bort beroende på hur tung du vill att musen ska vara.

Rent konkret så är fördelarna:

 • Ergonomiska
 • Programmerbara knappar
 • Snygg design, går bra ihop med din resterande utrustning
 • Kommer oftast med ett flertal inställningar
 • Betydligt bättre sensorer än i traditionella möss.
 • Byggd för prestanda och hållbarhet

#1 Corsair Gaming Harpoon RGB

Billig gamingmus Corsair Harpoon

Specifikationer

+ Bra och precis sensor
+ Sex programmerbara knappar
+ Gummerade sidogrepp
+ DPI: 6000
+ RGB

Fördelar

 • Sitter riktigt bra i handen
 • Sidogreppen känns ordentliga
 • Lätt att växla hastigheten med DPI-knappen vid scrollen

Nackdelar

 • Inte den snyggaste designen
 • Känns inte så rejäl och något plastig

Pris runt 290 kronor på NetOnNet och Webbhallen. 

Corsair är en av de ledande företagen inom gaming, och vet oftast vad vi användare vill ha. Det jag tycker Corsair ofta gör bättre än andra tillverkare är att sätta humana priser för sina grejer. Och det är precis fallet med den här musen. 

Den har en bra och snabb sensor, känns bra i näven och är även utrustad med RGB. Det är inte svårt att förstå att den blivit väldigt populär dom senaste åren. 

#2 Logitech G402 Hyperion Fury

Billig gamingmus Logitech

Specifikationer

+ Fusion Engine-hybridsensor 
+ 8 programmerbara knappar
+ DPI: 240 – 4000 DPI

Fördelar

 • Sitter riktigt bra i handen
 • Passar också dig med större händer
 • Många inställningar med Logitechs egna mjukvara

Nackdelar

 • Inte den snyggaste designen
 • Sidoknapparna sitter något knepigt

Pris runt 400 kronor hos NetOnNet och Webbhallen

Logitech har funnits på marknaden i åratal, och dom flesta av oss har ägt en produkt från dom vid något tillfälle. Listan hade liksom inte varit komplett utan ett alternativ från dom, och dom är duktiga på att bygga billiga gamingmöss. 

G402 är en stilren och billig gamingmus som är väldigt prisvärd. Den sitter som ett smäck i handen och med en fusion engine sensor upp till 4000 DPI levererar den också. Musen kommer även med 8 programmerbara knappar. 

Ett frågetecken för mig personligen är sidoknapparna som sitter lite knepigt. Det kanske är en vanesak men för mig kändes det lite onaturligt. 

#3 SteelSeries Rival 110

Billig gamingmus Steelseries

Specifikationer

+ Spela med exakt 1-till-1-spårning
+ Stöd för RGB-belysning, GameSense och Prism
+ Ergonomisk utformad
+ CPI: 3500

Fördelar

 • Listans skönaste mus
 • Alla knappar sitter perfekt

Nackdelar

 • Saknar extra programmerbara knappar

Pris runt 350 kronor hos NetOnNet och Webbhallen.

SteelSeries möss är ofta mer kliniskt byggda och inte så flashiga som övriga konkurrenter, och det uppskattar jag. Rival 110 påminner om Rival 300 i utförande, men är desto billigare. 

Teknikmässigt sticker inte Rival 110 ut från mängden på den här listan. Men den slår konkurrenterna på det ergonomiska. Steelseries gamingmöss sitter oftast perfekt i handen och rival 110 är inget undantag.

Det är en väldigt billig gamingmus som klarar det mesta. 

#4 Logitech G603 Trådlös

Specifikationer

+ Hero-sensor
+ Ergonomisk utformad
+ 1 MS svarsfrekvens
+ DPI: 100 – 12000 DPI

Fördelar

 • Bra mjukvara från Logitech för indivduella inställningar
 • Alla knappar sitter perfekt

Nackdelar

 • Något tung

Pris runt 500 kronor hos NetOnNet.

Listans enda trådlösa mus, och för under 500 kronor en av marknadens billigaste dessutom. Trådlösa möss blir mer och mer vanligt, och vi har bland annat skrivit en artikel om dom bästa trådlösa gamingmössen ute nu. 

Den här musen tar tyvärr inte plats på den listan, men däremot erbjuder den ganska mycket i alla fall. Som förväntat sitter den skönt i handen, och sidoknapparna sitter där som ska!

Musen laddas med hjälp av två AA-batterier, och Logitech utlovar 500 timmars användning innan ett batteribyte. Det är riktigt bra. 

Förutom det så är den utrustad med Lightspeed-teknologin. På musens undersida kan du växla mellan Lightspeed och standard-läget. Lighspeed är en klockren lösning för att minimera latensproblem och milisekunder, vilket kan vara avgörande när man lirar.

#5 Mission SG GGM 3.2

Billig gamingmus Mission

Specifikationer

+ 8 justerbara vikter
+ 13 programmerbara knappar
+ DPI: 1000 – 16400

Fördelar

 • Många knappar som man kan konfigurera till sitt tycke
 • Sitter skönt i handen

Nackdelar

 • Sidoknapparna sitter knepigt
 • Ingen vidare kvalite på kabeln som följer med, blir lätt veck

Pris runt 200 kronor hos NetOnNet.

Listans sista mus är en liten joker, som är utrustad med en massa premiumfunktioner som man vanligtvis hittar i betydligt dyrare gamingmöss. Mission SG GGM 3.2 är en ruskigt billig gamingmus som blivit väldigt populär, troligtvis just för priset. 

Med ställbara vikter, många extraknappar och justerbar belysning så levererar den ändå rätt mycket. Även om sensorn inte är någon höjdare och den känns väldigt plastig i utförandet. Det största minuset för mig är sidoknapparnas position. Det blir lätt åtminstone för egen del att man trycker på fel knapp. 

Men för 200 kronor kanske det inte är så avgörande?

Slutsats

Som du ser så finns det alternativ till det vanligtvis betydligt dyrare gamingmössen. En billig gamingmus behöver inte vara så mycket sämre, och vissa kan faktiskt mäta sig med andra dyrare modeller. 

Vissa tillverkare lägger mycket vikt vid branding och marknadsföring, medans andra faktiskt fokuserar mer på den faktiskta tekniken och användningen av musen. Därför kan det vara klokt att läsa på om modeller innan man slår till, och läsa kunders recensioner. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se