billigt gaming tangentbord

5 billiga gaming tangentbord som levererar det man vill ha

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Finns det ett bra och billigt gaming tangentbord?

Vore det inte fantastiskt att hitta ett gaming tangentbord som inte kostade skjortan? Majoriteten av tangentborden för just gaming idag kostar mellan 1000 – 2000 kronor.

Men det finns undantag, som ändå presterar riktigt bra – förutsatt att man är villig att ge upp lite funktioner. 

Relaterat: Vilket är det bästa tangentbordet för CS:GO?

Det kan vara svårorienterat bland nätbutikerna idag, framförallt om du letar ett bra och billigt gaming tangentbord. Av den anledningen har vi valt att skriva ihop den här artikeln, för att hjälpa dig och andra gamers på traven. 

Jag kommer gå igenom lite för & nackdelar, och upplysa vad som faktiskt erbjuds. För att utgå från en prisklass så har vi valt att sätta ett maxtak på 700 kronor, dels för att det fortfarande ska klassas som billigt, men även faktiskt leverera bra. 

Fördelar med att använda ett gaming tangentbord

Vi börjar med att skriva några rader om vad ett gaming tangentbord är, och varför du bör ha ett. 

Vad är det som gör ett gaming tangentbord speciellt egentligen till skillnad från vanliga tangentbord som kostar betydligt mindre?

Faktiskt ganska mycket.

Det finns många fördelar med ett gaming tangentbord och jag listar några nedan. Den största fördelen jag ser är ghost-funktionen som tillåter att flera tangenter trycks ner samtidigt. Det här har du säkert hört talas om redan.

Det är främst CS-spelare som uppmärksammar det här problemet. I t.ex. CS:GO så rör man sig konstant, och spelet kräver snabba vändningar och reflexer. Därför tappar man mycket rörlighet om man har ett tangentbord som begränsar antal nedtryckta tangenter samtidigt. Ett vanligt tangentbord saknar vanligtvis den här funktionen, och blir således sämre att spela på helt enkelt.

Det finns däremot undantag som till allt annat. En nackdel med mekaniska tangentbord är priset, så i den här artikeln kommer vi titta på flera ”vanliga” tangentbord som ändå har anti-ghost-funktionen.

En annan faktor jag tycker väger tungt är de programmerbara knappar som nästan alltid finns på gaming tangentbord idag. Det är lyxigt fritt kunna programmera vad dom ska göra, och maximera sin setup till olika spel och program.

Sen är ett tangentbord från speltillverkarna oftast betydligt mer designade (t.ex. RGB) att passa in i övrig gaming-utrustning, vilket jag tror också spelar in när man köper sina tangentbord. Man vill helt enkelt att sin setup ska vara enhetlig. 

Dom flesta men inte alla gaming tangentbord är också mekaniska. Det innebär en helt annan känsla, och det lämpar sig perfekt för just gaming. Det diskuteras däremot alltid om mekaniska är bättre än (vanliga) membran-tangentbord.

Jag har skrivit en specifik artikel om vad skillnaden är mellan ”vanliga” tangentbord och mekaniska som jag kan rekommendera er som fortfarande är osäker. 

Rent konkret så är fördelarna:

 • Ghost-funktioner
 • Programmerbara knappar
 • Bakgrundsbelysning/RGB
 • Knapparnas placering är anpassade för gaming
 • Ordentligt byggda med lång hållbarhet

#1 Corsair Gaming K55 RGB

Specifikationer

Membran-tangentbord
+ RGB-belysning
+ Anti-Ghosting

Fördelar

 • Snygg design
 • Väldigt prisvärt
 • Handledsstöd

Nackdelar

 • Plastiga tangenter
 • Inte mekaniskt
 • Går inte att ställa in RGB-belysning för individuella tangenter 

Pris runt 600 kronor hos Webhallen.

Corsair är duktiga på att leverera bra tangentbord, och K55 är inget undantag. Däremot är det inte mekaniskt som sina dyrare syskon, men deppa inte. Tangentbordet stödjer anti-ghosting och inkluderar både programmerbara knappar & RGB. 

Det är ett billigt gaming tangentbord som erbjuder ganska mycket. En klar kioskvältare hos alla nätbutiker, och har fått genomgående fina betyg hos användarna. 

#2 Logitech G213 Prodigy

Specifikationer

Membran-tangentbord
+ RGB-belysning
+ Anti-Ghosting

Fördelar

 • RGB-belysningen är anpassningsbar via Logitechs egna mjukvara
 • Snygg design
 • Spillsäkert
 • Handledsstöd

Nackdelar

 • Inte mekaniskt
 • Inga extra programmerbara knappar, endast mediaknappar

Pris runt 650 kronor hos Webhallen.

Logitech kanske främst är kända för deras trevliga webbkameror och gamingmöss, men deras tangentbord är inte så dumma heller. Logitech G213 erbjuder nästan exakt vad Corsairs alternativ gör, men även anpassningsbar RGB-belysning. Det är stort plus för många att kunna justera färger på egen hand. 

För 650 kronor så är det enligt mig ett bättre alternativ för den extra 50-lappen. 

#3 SteelSeries Apex 150

Specifikationer

+ Quick-tension brytare
+ RGB-belysning
+ Anti-Ghosting

Fördelar

 • Tangenterna påminner på mekaniska
 • Fem zoners RGB-belysning. 
 • Väldigt stilrent och snyggt tangentbord

Nackdelar

 • Inte mekaniskt, men så nära man kan komma
 • Saknar extra programmerbara knappar

Pris runt 650 kronor hos Webhallen.

Steelseries har levererat fantastiska gamingprodukter under flera år och det här är ett av deras mest prisvärda tangentbord.

Med en stilren design och fem zoner RGB – belysning, så får man ett förbannat snyggt tangentbord.

Tangentbordet är även utrustat med Quick Tension-brytare som påminner om mekaniska. Det innebär att när tangenten är halvt nertryckt så skjuts tangenten ner. Det hjälper till kortare reaktionstid när du spelar, med tangenter som gör halva jobbet åt dig.

Tangentbordet har även anti-ghosting, och SteelSeries egna mjukvara är lätt att använda. Steelseries har som sagt lång erfarenhet och vet hur man bygger ett billigt gaming tangentbord med allt man behöver.

#4 HyperX Alloy Core RGB

Specifikationer

+ Spillsäkert
+ RGB-belysning
+ Anti-Ghosting

Fördelar

 • Sex RGB-zoner som är inställningsbar direkt från tangentbordet
 • Väldigt tysta tangenter

Nackdelar

 • Lite väl plastigt
 • Inte mekaniskt

Pris runt 650 kronor hos Webhallen.

HyperX är kanske inte det största namnet inom gaming, men dom har ett finger med i nästan alla typer av produkter. Jag personligen förknippar dom främst med hörlurar.

Här har dom i alla fall fokuserat på att bygga ett billigt gaming tangentbord som ändå levererar relativt bra. Jag är inte helt såld på den plastiga känslan men med både anti-ghosting och RGB så får man mycket för pengarna. 

#5 Deltaco Mekaniskt tangentbord

Specifikationer

+ 26 knappars anti-ghosting
+ Mekaniskt

Fördelar

 • Tangenterna känns suveräna
 • Enormt prisvärt

Nackdelar

 • Saknar RGB

Pris runt 550 kronor hos Webhallen.

Listans mest prisvärda tangentbord. Tangentbordet saknar helt flashiga funktioner, men levererar ändå ordentligt i och med måste vara marknadens billigaste mekaniska tangentbord. 

Istället för design och RGB-belysning så har man helt satsat på prestanda hos Deltaco, och det tycks gå hem. Tangentbordet är väldigt populärt vilket inte är så konstigt med tanke på priset. 

Ett billigt gaming tangentbord som ändå är mekaniskt är inte lätt att hitta, men Deltaco har lyckats producera ett. 

#6 Deltaco gaming tangentbord

Specifikationer

+ 19 anti-ghosting tangenter
+ Bakgrundsbelysta tangenter

Fördelar

 • Väldigt prisvärt
 • Perfekt som ett första tangentbord

Nackdelar

 • Inte mekaniskt
 • Saknar RGB-belysning

Pris runt 300 kronor hos Webhallen.

Här har vi ett billigt gaming tangentbord, som blir listans sista. 

Som de övriga på den här listan är tangentbordet utrustat med ergonomiska tangenter för underlätta vid längre spelsessioner. Tangentbordet kommer även utrustat med 19 anti-ghosting tangenter och en polling rate på 125Hz.

Om du kikar online kommer du snabbt hitta på detta tangentbordet då det är storsäljare nästan överallt. 

Förutom fina funktioner så är tangentbordet väldigt trevligt att titta på. Stilren design med läcker orange bakgrundsbelysning som du själv kan ställa in.

Slutsats

Slutsatsen är enkel. Är du som gamer villig att ge upp vissa funktioner, så finns det prisvärda alternativ. 

Man behöver inte alltid investera tusentals kronor för att få kvalite. Deltaco tycker jag främst visar det på den här listan. 

Är man främst ute för att lira ordentligt, och inte strävar efter flashiga extragrejer så är den här artikeln helt klart för dig. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se