Streaming Guide: Hur streamar man på Twitch?

Hur streamar man på twitch

Våra artiklar innehåller ibland annons- & affiliatelänkar [läs mer]

Hur streamar man på Twitch?

Så det är dags att ta steget in i streamingvärlden, eller du kanske bara på nyfiken på vad som krävs och hur det fungerar? Oavsett så är streaming något som ökat enormt dom senaste åren och det är riktigt kul!

Förutom att det är roligt utvecklar det även e-sporten mycket så framtiden ser väldigt ljus ut för oss nördar.

Det kan kännas lite krångligt att komma igång med sitt streamande med åtskilliga guider, artiklar och information online men det är egentligen inte svårt alls.

Sen kan man såklart göra det mer avancerat för sig med en specifik streaming dator och utveckla sin kanal ordentligt med olika tillägg etc – men här tänker jag bara gå igenom det mest grundläggande för att du ska komma igång. 

Steg 1: Registrera dig på twitch

Först och främst måste du såklart skaffa dig ett konto på Twitch och det gör du här: https://www.twitch.tv/signup Där skriver du e-postadress tillsammans med ett lösen och sen kommer du in.

Nu när du är inloggad så klickar du på ditt användarnamn uppe till höger, då får du fram en rullgardinsmeny där du klickar på Kanal.

Här får du en översikt över alla funktioner som tillhör din kanal.

Hur Streamar Man På Twitch?

Steg 2: ladda ner programvara

Nästa steg som krävs är omkodare. Det är ett program som gör det möjligt för dig att streama på Twitch. Ett av de vanligaste programmen streamers använder är OBS som står för “Open Broadcaster Studio” och det är programmet jag kommer använda mig utav i den här artikeln.

Du kan ladda ner OBS här: https://obsproject.com/.

Men oavsett vilket program du väljer så är inställningarna ganska standard.

Steg 3: välj spel

Nästa steg är såklart att välja vilket spel du vill streama. När du väl har gjort det och laddat ner OBS så navigerar du dig tillbaka till Twitch, klickar på ditt användarnamn igen och väljer Kontrollpanel.

Här finns det en mängd alternativ men det viktigaste är att du skriver in vilket spel du spelar, vilket språk du talar och bestämmer vilka meddelanden du vill skicka till dina framtida följare. När du har gjort det så är det inte så långt kvar innan du är redo.

Nu behöver du öppna det spelet du vill spela, klicka in dig på OBS, högerklicka i fältet Källor, välj Lägg till, sedan Fönsterkälla.

Klicka sedan på OK och välj i rullmenyn det fönster som ditt spel finns i – sen klickar du på OK. Nu borde ditt spel synas i programmet.

Steg 4: testsändning

Är det så enkelt tänker du och ja, det är så enkelt. Nu kan du tex göra en testsändning av spelet.

För att göra det behöver du klicka på Såhär gör du en testsändning inne i kontrollpanelen på Twitch, sen klicka på Visa Nyckel.

Hur Streamar Man På Twitch?

Steg 5: sätt igång streamen

Nu behöver du kopiera nyckeln och klistra in den i OBS, och det gör du på Arkiv, sedan Inställningar och slutligen Ström. Där klistrar du in koden och OBS borde redan vara förinställt på Twitch, om inte så kan du ställa in det under alternativet Tjänst.

Klicka sedan OK för att stänga inställningar och slutligen Börja strömma nere i högra hörnet.

Det här var som sagt bara en grundläggande guide i hur du kommer igång men svårare än det jag förklarade ovan är det faktiskt inte. Så förhoppningsvis har det här svarat på din fråga på hur streamar på Twitch!

Riktigt gött att det bara krävs ett par klick för att sätta igång! 

Glöm inte att läsa om vilken mikrofon och webbkamera som passar bäst för streaming! 

Vad behöver man för att streama?

För att sätta igång och bli en bra streamer behöver du allt från bra utrustning till en skön personlighet för att se till att du inte bara har en bra kvalité på skärmen hos dina tittare, men även att dom gillar att titta på dig när du streamer.

Det här behöver du för att streama på Twitch:

  1. En bra mikrofon
  2. En webbkamera av hög kvalité
  3. Ett starkt grafikkort (GTX 1060+)
  4. Minst 8GB ram
  5. En bra processor (4x 3.6GHZ+ rekommenderas)
  6. En väldigt bra kylare (läs skillnaden mellan vatten & luftkylare här)
  7. En skön personlighet som folk gillar!

Behöver du hjälp?

Krånglar tekniken eller behöver du köpråd? Skriv oss gärna en rad så hjälper vi dig så snart vi kan!

Så kommer du igång med streaming

Populärt på Killsteal

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se