mus för vänsterhänta

Vilken är den bästa musen för vänsterhänta?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Finns det en bra mus för vänsterhänta – även till gaming?

Oavsett om man är en gamer eller inte så brukar dom flesta vänsterhänta ändå styra datormusen med höger hand. Nästan all datorutrustning är lämpad på det sättet oavsett vart man tittar.

Det påminner lite om bilkörning. Du växlar med högerhanden oavsett om du är höger eller vänsterhänt. Men till skillnad från bilkörningen så finns det undantag i IT-världen och det är många glada för.

Det finns både ergonomiska möss för kontorslandskapen men även till gaming som jag har valt att fokusera på i den här artikeln. 

SteelSeries Sensei 310

Det finns en mus för vänsterhänta som fått fina recensioner bland gamers – som är perfekt för er gamers som inte styr musen med högerhanden.

Innan vi fortsätter titta på SteelSeries Sensei 310 så vill jag nämna en annan mus som också fått bra recensioner. Logitech G903 är en trådlös mus för vänsterhänta som finns på bland annat inet.se och webhallen.se.

Anledningen till att jag väljer att skriva om Sensei 310 är för att jag tycker den är mer prisvärd.

Logitechs G903 är inte billig och kostar runt 1000 lappen vilket jag tycker är lite väl häftigt för en mus. Men är priset inget problem och du vill ha en trådlös mus för vänsterhänta så är det definitivt ett bra val.

mus för vänsterhänta

Vad är det med Sensei 310 vi tycker om?

Väldigt mycket måste jag säga. Först vill jag påpeka att Sensei 310 är i princip en tvillingmus till SteelSeries kioskvältare Rival 300. Dom båda mössen erbjuder i princip samma sak förutom att Sensei fungerar till både höger & vänsterhänta.

Och precis som Rival 300 så är det en ordentligt byggd mus. Vill du ta del av vår recension av Rival 300 så kan du göra det här.

Det finns massvis med häftig information att läsa om den här musen men jag ska göra det lite lätt för er och lista det som faktiskt erbjuds.

1. Sex programmerbara knappar

Sex knappar räckas oftast mer än väl, framförallt till de mer populära spelen. Det är kanske ni MMORPG-spelare som önskar fler men för min del och majoriteten så tror jag sex knappar räcker gott.

2. RGB-belysning

Inte något avgörande för alla men vad vet jag. Jag uppskattar det eftersom jag har RGB till i princip allt annat. Det är nice när utrustningen smälter ihop och gör hela min gamingstation ännu mer behaglig.

3. Optisk TrueMove3-sensor

Ignorera själva namnet för alla tillverkare har olika häftiga namn på sina sensorer. Men det du istället kan lägga på minnet är 12.000 CPI och 1:1 spårning vilket resulterar i en väldigt snabb och responsiv mus.

SteelSeries har sedan många år varit riktigt bra på det här och Sensei 310 är inget undantag. I och med prestandan så passar den för både casual & hardcore gamers.

4. Design

Också ett stort plus i min bok. Det jag främst tycker om med designen på den här musen är att den känns rejäl och jag kan vila handen på den. Med Logitechs mindre möss till exempel så går inte det. Det här är en smaksak förstås.

Musen är förutom bekväm även väldigt lätt och gummit som täcker båda sidorna är väldigt tacksamt när man spelar. Sen är det också en väldigt stilren mus för er som inte vill att det ska se för mycket gaming ut. 

För runt 600 kronor på netonnet.se så är det i min bok en perfekt mus för vänsterhänta oavsett om man spelar datorspel eller inte. Den fungerar minst lika bra i ett kontorslandskap för dig som bara är ute efter en bekväm mus.

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se