nya spel 2020

10 nya spel 2020 som ALLA längtar efter (countdown)

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Nya spel 2020 som vi längtar efter

Ni kanske tänker, vem orkar fokusera på nya spel 2020 när världens bästa spel redan släpptes igen 2019. Jag refererar förstås till WoW Classic. Är det inte nästan lite tragiskt att det mest efterlängtade spelet 2019 är ett spel som släpptes redan 2004?

OBS: Missa inte vår lista över kommande spel 2021

Men jag tror det samtidigt är ett stort och nyttigt wake-up-call för spelutvecklarna världen över. Det visar tydligt att t.ex. grafik inte är avgörande, och att vi spelare hellre uppskattar ett genomtänkt spel med bra spelmekaniker. Och det är precis vad WoW Classic är. Ett förjävla genomtänkt spel som nästan är perfekt. 

Men mmorpg är inte allas favoritgenre, och dom flesta av oss har inte heller tiden spelet kräver. Så vad finns det för nytt framöver för oss vanliga gamers?

Faktiskt en hel del. 

Spelåret 2020 ser riktigt spännande ut med mängder av spelsläpp att se framemot, och vi kommer gå igenom våra 10 favoriter här som vi längtar speciellt mycket efter!

#1 Cyberpunk 2077

Premiär: 16 April, 2020 (PC, PS4, Xbox One) (Försenat till 17 september 2020)

Är Cyberpunk 2077 2020-års mest efterlängtade spel? 

Ja jag tror det faktiskt. Inget annat spel har hypats så mycket som Cyberpunk 2077. Och det är inte så konstigt med tanke på att företag som ligger bakom spelet även har gjort The Witcher 3. Med ett sånt framgångsrikt spel i ryggen så har man höga förväntningar på sig att leverera något lika magiskt, och det tror och hoppas jag att man kommer lyckas med. 

Det finns många skillnaderna mellan Cyberpunk och The Wither dock. Spelet utspelar sig i framtiden, du spelar i first-person i en open-world dystopivärld.

Att man samtidigt tog in kanske världens mest älskade skådis Keanu Reeves som huvudkaraktär är ett vågat, men i min mening genialiskt drag. Snacka om att skaffa sig maximal exponering. Däremot spelar man inte med Keanu Reeves karaktär. Huvudkaraktären är ”V” och Keanu Reeves karaktär Johnny Silverhand är någon form av följeslagare inuti huvudet på V.

Oavsett så ser vi väldigt mycket framemot det här spelet och har du inte sett trailern innan så är det ett måste. Så taggad!

#2 Halo Infinite

Premiär: 2020, oklart vilket datum (PC, Xbox One, Xbox Scarlett)

Halo Infinite är ny storsatsning för Microsoft och spelutvecklaren 343 som planeras att släppas tillsammans med Microsofts nya spelkonsol Xbox Scarlett. Dom har gått ut med att nya Halo Infinite kommer vara väldigt olik de äldre titlarna i franchisen, vilket jag tycker ska bli väldigt spännande. 

Jag har tidigare känt att har man spelat ett Halo-spel, så har man spelat alla. Förhoppningsvis kommer Infinity med något helt nytt som även kan engagera spelare som mig som tappat hoppet lite om Halo. Det finns förstås fortfarande många hardcore-fans därute som avgudar Halo. 

I dagsläget finns inget datum när spelet kommer släppas, men troligtvis inte innan september nästa år. Så tyvärr är det en hel del väntan kvar innan vi får äventyra oss in i den här titeln. 

#3 Ori and the Will of the Wisps

Premiär: 11 februari 2020 (PC, Xbox One)

Snart kommer äntligen uppföljaren till det supermysiga spelet Ori and the Blind Forest. Will of the Wisp är ett plattform-spel precis som det första spelet, där du spelar Ori – en vit guardian spirit. 

Will of the Wisps påminner en hel del om det första spelet som till stor del präglas av att lösa pussel och annat för att ta sig fram i banorna. Det som gör spelet så unikt är den fantastiska grafiken man använt sig av, som så många av oss har blivit förtjusta i. Spelet tar mycket inspiration från andra plattformsjättar såsom Rayman och Metroid-spelen. 

#4 Gods & Monsters

Premiär: 25 februari 2020 (PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch)

Företaget bakom det nya spelet Gods and Monsters är faktiskt utvecklarna som ligger bakom Assassin’s Creed Odyssey. För mig personligen känns det väldigt positivt, då Odyssey var ett av dom bättre Assassins Creed-spelen på länge. 

Men det är i princip där likheterna slutar. Gods and Monsters påminner ingenting om deras tidigare projekt och känns mer som ett spel som hämtat sin inspiration från Legend of Zelda: Breath of the Wild. 

Trailer dom visade upp på E3 var inte särskilt lång, och avslöjade inte mycket. Så det kommer klart bli intressant här under hösten att se vad dom mer kommer bjuda på innan släppet i februari nästa år. 

#5 Final Fantasy VII Remake

Premiär: 3 mars 2020 (PS4)

Här har vi ett spel fans har väntat på i evigheter. Det är ingen vidare nyhet att man jobbat på en Final Fantasy 7 remake länge. Redan under E3 2015 fick vi se en teaser av spelet, och nu börjar det närma sig releasedags. 

Spelet kommer inte vara särskilt likt originalet som släpptes redan 1997. Det kommer präglas av real-time and turn-based combat bland annat, och hela spelet släpps inte i februari. Utvecklarna bakom har istället valt att dela upp spelet i kapitel kan man säga. 

Jag personligen har inte spelat originalet, och fått förklarat för mig att det är bättre att vänta in remaken. Vi får se hur utfallet blir men det är ett spel många väntat väldigt länge på!

#6 Watch Dogs: Legion

Premiär: 6 mars 2020 (PS4, Xbox One, Google Stadia, PC)

Här har vi tredje spelet i Watch Dogs-serien, och uppföljare till Watch Dogs 2. Spelet utspelar sig i ett dystopiskt London vilket är lite passande nu när det är full fart på Brexit. Det är kaos i staden med en massa gängkriminalitet för dig att navigera dig runt. 

Du kan spela som vem som helst och olika karaktärer har olika egenskaper. Ett otroligt hypat spel som onekligen kommer bli väldigt populärt nu när det faktiskt kaosar på riktigt i London. Ubisofts bidrag till nästa års stora spelsläpp. 

#7 Animal Crossing: New Horizons

Premiär: 20 mars 2020 (Nintendo Switch)

Och mitt bland alla dystopier så kommer såklart ett Nintendo Switch-spel som charmar oss. Det är lite deras grej numera, att producera spel som är glada och roliga. Dom lyckas ju onekligen gång på gång med det med tanke på hur populära deras spel är. 

Den här gången är det Animal Crossing: New Horizons. Spelet påminner lite om spel som The Sims och Stardew Valley där du ska bygga och leva helt enkelt. Det finns ingen direkt story att följa, utan du får mycket frihet att göra det du själv vill göra. Man kan göra allt från att bygga egna möbler till att fiska och odla. Det ska bli riktigt kul att se om det blir en ny kioskvältare för Nintendo!

#8 Rainbow Six Quarantine

Premiär: Runt mars 2020 (PS4, Xbox One, PC)

Ännu ett nytt spel 2020 som planeras att släppas någon gång runt mars. Det är i alla fall vad det ryktas om just nu. Frågan är om det är så klokt med tanke på hur många andra stora titlar som planeras att släppas samtidigt?

​Rainbow Six Quarantine avslöjades först vid E3 2019 som en skräck spin-off från Rainbow Six Siege. Vi har sett en liknande release till Rainbow Six Quarantine med Rainbow Six Siege Outbreak förra året, men denna tre-spelare co-op FPS lägger till ett nytt element i spelet till serien. Det ska bli intressant att se hur den här spin-offen kommer leverera. Är du sugen att lira innan det släpps så går det att signa upp sig för betan via deras officiella hemsida

#9 Marvel’s Avengers

Premiär: 15 maj 2020 (PS4, Xbox One, PC, Google Stadia)

Spel baserade på filmer blir oftast katastrof, men det finns undantag. Ett exempel är dom flesta legospel som lyckas gång på gång. Kan nya Marvels Avengers också lyckas?

Ja kanske. Det är Crystal Dynamics som utvecklade Shadow of the Tomb Raider som ligger bakom spelet, och det känns ganska betryggande faktiskt. Ett företag som vet hur man utvecklar bra och fina spel. Spelet har en helt egen story, och baseras alltså inte på filmerna. Du kommer kunna spela med alla dina Avengers-favoriter och det kommer även finnas en 4-spelare online co-op som jag personligen verkligen ser framemot. 

Spelet ser riktigt läckert ut och jag vet att många inte kan bärga sig efter att få testa det här. 

#10 Dying Light 2

Premiär: Våren 2020 (PS4, Xbox One, PC, PS5, Xbox Scarlett)

Det sista spelet på listan är ingen mindre än Dying Light 2. Spelet som skulle från början släppas 2019 blev uppskjutet, men jag tror inte det störde så många med tanke på vad dom faktiskt utvecklat och arbetar med.

Spelet utspelar sig 15 år efter första Dying light, och kommer nu att vara ett mer RPG-baserat spel. Man har gått ut med att dina val i spelet kommer påverka storyn mycket mer, och att det finns mängder av olika faktorer som spelar in. Spelet ser fantastiskt ut med olika typer av Zombies och en ruskigt läcker spelvärld. 

Techland, företaget som bygger spelet, har även bekräftat att spelet kommer släppas till PS5 och Xbox Scarlett när dessa konsoler lanseras! 

Slutsats

Slutsatsen är att dom flesta nya spel 2020 ser fantastiska ut, och att våren kommer bli ruskigt spännande. Jag är glatt förvånad att så många spel släpps i början av året, då det känns nästan mer vanligt med nya releaser på höstkanten. Den stora frågan är vilket spel man ska testa först?

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se