billigt skärmstativ

Dom bästa skärmstativen för olika setups

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Skärmstativ för flera skärmar

Skärmstativ, skärmhållare, bordsfäste, väggfäste, bildskärmsfäste och skärmfäste. Ett kärt barn har många namn. Nog för att några av dessa skiljer sig något åt, men grundprincipen är den lika. Du är på jakt efter en anordning att skruva fast din skärm på, och det är precis vad vi ska fokusera på i den här artikeln. 

För enkelhetens skull så kommer vi fortsättningsvis kalla det skärmstativ. 

Det finns en uppsjö av tillverkare som bygger skärmstativ. Och dom säljs i alla möjliga prisklasser. Vi kommer ta upp det mest prisvärda alternativen till både två skärmar, tre skärmar och fyra skärmar. 

Varför ska man köpa ett skärmstativ?

Det finns faktiskt många fördelar med ett skärmstativ. Du kan ställa in exakt vart du vill ha skärmen, vilket minskar belastningen på nacken, ryggen och ögonen. Ett skärmstativ är också bra om du t.ex. byter position från sittande till stående, då du kan justera skärmarna därefter.

Förutom fördelar för din kropp så blir det mycket extra plats över på skrivbordet när foten till skärmen försvinner. 

#6 Logilink med 2 armar för skärmar mellan 13-27″

logilink skärmstativ

Finns hos Kjell & Company.

Att köpa ett skärmstativ för två skärmar är det klart vanligaste alternativet, och också där du har mest valmöjligheter. Den här modellen från Logilink är väldigt prisvärd. 

Skärmstativet klarar två skärmar upp till 27 tum på 8 kilo vardera. Något det här stativet också gör riktigt bra, är att erbjuda möjligheten att rotera och vrida skärmarna 180 grader. Du kan även tilta skärmarna framåt 45 grader. Det är inte många billiga skärmstativ som erbjuder det. Skärmstativet stödjer storlekar upp till Vesa 100×100 mm.

#5 Andersson för 2 skärmar mellan 13 – 27″

Finns hos NetOnNet.

Ett till bra skärmstativ för två skärmar, fast den här gången från Andersson. Stativet har fått fina betyg på diverse nätbutiker, men är inte särskilt kraftigt byggt till skillnad från övriga alternativ här. 

Även om stativet påstår sig klara skärmar upp till 27 tum så rekommenderas något mindre. Har du 24 tums skärmar som inte väger särskilt mycket så är det här perfekt. Med tanke på det låga priset så tycker vi fortfarande det är prisvärt. Stativet stödjer storlekar upp till Vesa 75×75 och 100×100 mm.

#4 Deltaco GAM-040 för 2 skärmar mellan 13 – 32″

Finns hos Webhallen.

Deltaco har dom senaste åren slagit sig in i gamingbranschen och gjort det förvånansvärt bra. Dom har produkter i nästan alla kategorier idag, och tillverkar riktigt fina & prisvärda produkter. Deras skärmstativ är bland det bästa i prisklassen, och stödjer skärmar ända upp till 32 tum. 

#3 Andersson MRA 3.5 för 3 skärmar mellan 13-32″

Finns hos NetOnNet.

Här har vi ett till skärmstativ från Andersson som är byggt något annorlunda. Dom flesta vill sätta dit sina skärmar en gång i ett fixerat läge. Men för er som vill ha möjligheten att rotera skärmarna, och kunna justera dom fullt ut är det här ett bättre alternativ.

Det här stativet funkar till VESA 75×75 och 100×100 och är utrustad med en integrerad kabelränna. Det är förstås något dyrare men vill man åt det bästa så kostar det oftast lite mer också. Stativet har fått riktigt fina betyg och är perfekt för er med tre skärmar hemma. 

#2 Logilink med armar för 3 skärmar mellan 13-27″

logilink skärmstativ 3 armar

Finns hos Kjell & Company.

Här har vi logilinks motsvarighet. Till skillnad från Anderssons stativ så klarar den bara skärmar upp till 27 tum. Den är inte heller lika rörlig och passar hellre skärmar som ska sättas upp en gång utan att behöva justeras särskilt mycket. 

Men det är också ganska billigt och blir därför prisvärt med tanke på vad man får för pengarna. Ett bra skärmstativ för tre skärmar helt enkelt. 

#1 iiglo MS410 med armar för 4 skärmar mellan 13-27″

skärmstativ iiglo

Finns hos Webhallen.

Sist ut så har vi alternativet för er med hela fyra skärmar hemma. Det är inte särskilt vanligt i ett hemmakontor skulle jag gissa, men kanske på jobbet. Det här stativet påminner mycket om stativen för tre skärmar, men plussar på en arm högst upp – vilket ger en fjärde skärm. 

För mig personligen är det här drömmen till mitt hemmakontor, och för er som har fyra skärmar så finns det inte särskilt många alternativ på marknaden idag. Framförallt inte till det här priset hos Webhallen

Om du är på jakt efter ett skärmstativ så är du säkert intresserad av ny skärm också. Så missa inte vår artikel om dom bästa skärmarna på marknaden just nu. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se