stationär eller bärbar

Stationär eller bärbar dator – Vad är bäst?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Stationär eller bärbar?

En vanlig fråga bland många. Ska man köpa en stationär eller bärbar dator, och vilken är egentligen bäst? – Back in the day var en stationär dator ett krav, men med en utveckling som rör sig snabbare än någonsin kanske klimatet har ändrats?

I slutändan avgör du helt och hållet vad du väljer, men jag kommer med den här artikeln försöka hjälpa dig på traven. Kanske finns det något du inte tänkt på som är helt avgörande för dig, eller så kanske det bekräftar det du redan tänkte.

Om det är just en gaming dator du är ute efter så rekommenderar jag starkt att du läser min guide om gaming laptops och vad du bör tänka på innan du slår till. Men är du osäker på vilken typ av dator du ens vill ha så finns vår omfattande köpa dator-guide som garanterat kommer reda ut en del frågetecken. 

Stationär eller bärbar till gaming?

En fråga för oss gamers, och en fråga som oftast delar upp oss i två olika läger. Men procentuellt är jag ganska övertygad om att det finns en statid majoritet för stationära datorer, och jag ska förstås förklara varför.

5 anledningar att köpa stationär dator

1. Billigare
2. Lätt att uppgradera delar
3. Lätt att byta ut delar
4. Bättre grafikkort
5. Du kan välja delar helt själv

Fem konkreta anledningar till att köpa stationär istället för bärbar.
Vi börjar med priset. Att köpa en stationär dator kommer alltid vara mer prisvärt, oavsett om du köper en stationär dator färdigbyggd eller i delar som du själv monterar.

Tittar man på prestanda gentemot priset så vinner alltid stationära datorer. Och tittar man på vilken prestanda man kan trycka in i en stationär dator så slår det också en bärbar. En bärbar dator är helt enkelt för liten för att få plats med ett Geforce RTX 2080 till exempel.

Du kommer även kunna välja delarna helt själv i datorn. Det är en frihet och en självklarhet för många gamers. Jag personligen köper mina datorer i delar som jag väljer, som jag sedan monterar ihop på egen hand.

Det känns fantastiskt att veta exakt vad chassit innehåller, och gör det enkelt att både byta ut delar och uppgradera delar senare. Det tillhör liksom charmen med stationära datorer tycker jag.

stationär eller bärbar

5 anledningar att köpa bärbar dator

1. Lätt att ta med
2. Lätt att ansluta extern mus & tangentbord etc.
3. Bekvämt för den som lanar mycket
4. Batteridriven
5. Enkel installation

En äga en bärbar dator är extremt lämpligt. Så är det bara.

Förutom min stationära dator så har jag också en bärbar dator, och det har räddat mig flera gånger när jag varit på resande fot. Och vi människor reser mer nu än någonsin och det är såklart därför vi skriver artiklar som den här. Bärbara datorer tar över mer och mer. 

När jag började på ett tidigare jobb så minns jag hur förvånad jag blev att vi alla hade bärbara datorer istället för stationära.

Och då arbetade jag i ett kontorslandskap där jag väldigt sällan behövde flytta på mig, men det var företagets policy att det skulle vara så. Och det säger något om hur fort utvecklingen går framåt. 

Även bärbara gaming datorer blir fler och fler, och dom fungerar skapligt bra för det flesta spel idag, och fler lär det bli i framtiden. 

Slutsats

Så vad ska du välja, stationär eller bärbar? 

Använder du din dator till även annat förutom gaming, och rör du dig mycket i studierna eller arbetet? 

Välj bärbar.

Är du en gamer som förväntar dig den bästa spelupplevelsen, och som uppskattar att bygga ihop och välja egna komponenter? 

Välj stationär. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se