Vilken är den bästa trådlösa gamingmusen?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Trådlösa gamingmöss är här för att stanna

Vi likt många andra var väldigt skeptisk till trådlösa gamingmöss när den första släpptes för ett par år sedan. Hur pålitlig kan en trådlös modell egentligen vara, och kan en trådlös gamingmus verkligen mäta sig med trådade modeller när det kommer till prestanda och snabbhet?

Dom initiala farhågorna är som bortblåsta nu när argumenten ett par år senare blivit motbevisade gång på gång. En trådlös gamingmus idag är lika bra som den bästa trådade modellen. Utvecklingen har gått spik rakt uppåt och för oss användare är det välkommet. När du väljer att investera i trådlösa tillbehör går du aldrig tillbaka till trådade modeller igen. Idag består min egna setup av trådlösa lurar, trådlöst tangentbord och trådlös mus – och dom är här för att stanna. 

Idag har i princip alla större tillverkare en eller ett par trådlösa gamingmöss i sitt sortiment, och även större e-handelsföretag producerar sina egna. I den här artikeln fördjupar vi oss fyra modeller vi personligen rekommenderar. Vad som är bäst för oss är nödvändigtvis inte bäst för dig – men modellerna nedan är alla riktigt bra alternativ. 

Relaterat: Därför bör du överväga ett Logitech G915

Taurus GM1-W

Taurus GM1-W

Logitech G PRO

bästa trådlösa gamingmusen

Logitech G502 Hero

Razer Viper Ultimate

razer trådlös gamingmus

Vi har tagit med möss i olika prisklasser från olika tillverkare. Taurus GM1-W är lättviktaren för FPS-spel som är mest prisvärd, medans Razer Viper Ultimate troligtvis är den mest exklusiva. Artikeln vore inte heller komplett utan kioskvältarna från Logitech förstås. 

#1 Taurus GM1-W

Specifikationer

+ Trådlös
+ RGB
+ Högkvalitativ Pixart-sensor
DPI: 6400
+ Vikt: 72 gram
+ Batteritid upp till 40 timmar

Fördelar

 • Väldigt lätt, endast 72 gram
 • Riktigt snabb
 • Väldigt bekväm i handen
 • Levereras med ett extra skal & extra skates
 • USB-C laddning

Nackdelar

 • Ingen dedikerad mjukvara

Här har vi en uppstickare från Inets egna Taurus. Vi är vana att se datorer från Taurus, men nu har Sveriges mest folkkära elektronikföretag tagit ett kliv framåt med deras nya trådlösa gamingmus GM1-W. Vid första anblick ser man direkt likheter med mössen från Glorious, Xtrfy, G-wolves & Finalmouse. Ultralätta möss är här för att stanna, och Taurus trådlösa modell väger så lite som 72 gram vilket gör den till en av det lättaste modellerna på marknaden. 

Direkt ur lådan känns musen ganska ordentlig, även fast den är så lätt. Jag gillar också att den känns normalstor, och normalhög – till skillnad från musen nedanför som åtminstone för mig känns lite liten. Ett stort plus är att du även får med ett extra skal, ett med hål och ett utan. Av ren vana föredrar jag ett traditionellt skal istället för det ultralätta med hål i, men det känns samtidigt lyxigt att kunna byta om jag skulle vilja det. Uppsättningen av knappar är som förväntat, det finns fem knappar totalt samt en dedikerad DPI-knapp ovanför scrollhjulet. Utan RGB-belysningen ska musen klara 40 timmars användning vilket är fullt acceptabelt sett till priset, och när du får hem den i lådan är det bara koppla in och köra. 

En prisvärd modell vi varmt kan rekommendera.

#2 Logitech G PRO Trådlös

bra trådlös gamingmus

Specifikationer

+ Trådlös med Lightspeed
+ Lightsync RGB
+ Sju programmerbara knappar
DPI: 16000
+ Batteriet håller 60 timmar

Fördelar

 • För både höger & vänsterhänta spelare
 • Extremt snabb
 • Går att ställa in i Logitech G HUB
 • Kompatibel med G PowerPlay

Nackdelar

 • Något liten

Logitech G Pro har funnits i butikerna rätt länge nu, men trots det fortsätter den vara en av de mest populära mössen på marknaden. Det är inte särskilt konstigt. Den erbjuder väldigt mycket och har fått så pass bra recensioner. Vi gamers köper gärna produkter som hyllas, och Logitech G Pro fick verkligen en flygande start när den kammade hem toppbetyg av princip alla vid release. 

När musen först lanserades tryckte Logitech mycket på att det var världens lättaste mus, och perfekt för framförallt FPS-spelare. Och det stämmer. Den är väldigt snabb och väger inte särskilt mycket. Två egenskaper som ofta efterfrågas av FPS-spelaren. Jag personligen blev aldrig förälskad i den. Jag tycker den nästan är för lätt, och även något liten.

Sen förstår jag varför man designar musen att passa både höger & vänsterhänta, men jag föredrar en mus för just högerhanden. Det är troligtvis en vanesak men något att ha i åtanke vid ett eventuellt köp. Musen används nu också även flitigt inom CS:GO och E-sporten. Vill du läsa mer om det kan du göra det här.

Överlag är musen precis så bra som kan man förvänta sig, och Logitech fortsätter att vara en trendsättare inom datortillbehör. Har man samtidigt andra produkter från Logitech är den här ett naturligt val. 

Om du är intresserad av att läsa en djupgående recension om Logitech G Pro rekommenderar jag prosettings.net

#3 Logitech G502 Hero Wireless

Specifikationer

+ Trådlös med Lightspeed
+ RGB
+ 11 programmerbara knappar
+ HERO 16K-sensor
+ Batteritid upp till 60 timmar
+ Upp till 16000 DPI

Fördelar

 • Bra sensor
 • Läcker design
 • Väldigt bekväm i handen
 • Bekvämt gummigrepp på sidan
 • Kompatibel med G PowerPlay

Nackdelar

 • Dyr
 • Inget fan av scrollen
 • Tyngre än övriga trådlösa modeller

För cirka 1,5 år sedan återuppstod till mångas glädje Logitech G502 utan kabeln. Logitech har dom senaste åren tillverkat flera uppskattade möss, och G502:an är definitivt en av de mest framgångsrika – så att dom valde att släppa en trådlös variant kändes logiskt. Till skillnad från övriga modeller här är G502:an något mer mångsidig då den är utrustad med 11 programmerbara knappar. Det är framförallt efterfrågat inom MOBA och MMORPG-genren, men den används minst lika flitigt inom FPS-spel. 

Just den här är musen är utrustad med en hel del gobitar. Först och främst har den Logitechs populära HERO-sensor som anses vara en av de snabbaste på marknaden. Den har också helt anpassningsbar RGB-belysning och hela 60 timmars batteritid med RGB påslaget. Utan RGB hävdar vissa att den håller i hela 80 timmar, vilket är brutalt länge. 

Det enda negativa enligt mig är scrollen. Jag har alltid haft svårt för Logitechs scrollhjul, och den här är inget undantag. Av någon anledning känns scrollen inte rejäl nog och för dom här pengarna förväntar man sig det bästa. Men bortser man från det är musen i det stora hela är fantastisk. Vill du åt flera programmerbara knappar, otrolig snabbhet, lång batteritid och fullt anpassningar RGB-belysning är det här troligtvis musen för dig. 

#4 Razer Viper Ultimate

Specifikationer

+ Razer Hyperspeed-teknik
+ RGB
+ Vikt: 74 gram
DPI: 20 000
+ Batteriet håller upp till 70 timmar

Fördelar

 • Extremt snabb
 • Kan användas av både höger & vänsterhänta
 • Tillhörande laddstation

Nackdelar

 • Dyr

Sist ut har vi musen i premiumsegmentet. Den här musen är klart dyrast av de fyra men kommer då också med en flådig laddstation. Razer var något sena med att hoppa på tåget med trådlöst, men släppte tidigare i år hela tre trådlösa modeller för olika ändamål. Just den här är främst framtagen för FPS-spelare och E-sport, och påminner generellt ganska mycket om Logitechs G PRO i utförande. Man har skalat av knappar och onödiga funktioner för att istället fokusera på musens prestanda. 

Idén med en laddstation tycker jag är klockren. Det känns mer stilrent att ha en RGB-belyst laddstation på datorbordet istället för en dryg kabel som sticker upp någonstans. Det passar bättre in. Sen om det försvarar musens dyra prislapp går att diskutera. Om inte Razers Ultimate intresserar dig rekommenderar jag att man åtminstone kikar in deras övriga trådlösa varianter. Det tog sin tid för Razer men dom har äntligen en hel del att komma med inom trådlösa tillbehör.

Om det är den bästa trådlösa gamingmusen på marknaden nu låter jag vara osagt, men den har onekligen fått väldigt fina recensioner och är omåttligt populär – sen är det upp till dig hur mycket du vill öppna plånboken. 

Vanliga frågor om trådlösa gamingmöss

Vilken trådlös gamingmus är bäst?

Det här är såklart relativt. Idag är det väldigt vanligt att man investerar i en tillverkare, och sedan kör med det rakt igenom för att skapa en enhetlig setup.  Det positiva nu är att alla större tillverkare inom gaming har trådlösa alternativ idag. Oavsett om du föredrar Corsair, Logitech, SteelSeries eller Razer finns det bra modeller på marknaden. 

Fördelar och nackdelar med trådlös gamingmus

Det finns förstås fortfarande för & nackdelar med sladd respektive trådlös mus, men dom är knappast mätbara längre. Den enda påtagliga skillnaden är priset. En trådlös gamingmus kostar mer än en sladdmus med samma egenskaper. Men det är fullt förståeligt. En annan detalj många hakar upp sig på är batteritiden. Men även där har utvecklingen verkligen framåt, och idag finns det även tillhörande produkter som musmattor som laddar mössen automatiskt när du spelar.

Batteritiden är oftast också väldigt bra utan någon extrautrustning, och det är inte ovanligt att se möss som klarar 40-60 timmars användning på en laddning.

Används trådlösa gamingmöss inom E-sport?

Ett tecken på att trådlösa möss kan hävda sig på den stora scenen idag, är att professionella spelarna inom e-sporten faktiskt börjat använda dom mer och mer.

För ett par år sedan dominerade sladdmössen fullständigt, men så ser det inte riktigt ut idag. Det finns flera lag inom all E-sport idag som föredrar trådlöst, och på sikt kommer det troligtvis bli standard helt & hållet. 

Varför är inga möss från SteelSeries eller Corsair med?

Vi på Killsteal har alltid varit ett stort fan av Steelseries, men dom har på senare år halkat lite efter. Deras möss är inte längre lika heta, och varför det blivit så är svårt att säga. Förhoppningsvis kommer dom ut med nya produkter under 2021 som får oss att tänka om. Med lite kanske en ny trådlös gamingmus också?

Detsamma gäller Corsair. Vi använder deras grejer i mycket, men just mössen håller inte samma klass som övriga tillverkare och därför har vi valt att exkludera dom. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se