trådlös gamingmus

Vilken är den bästa trådlösa gamingmusen?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Köpa trådlös gamingmus eller inte?

Det är dags alltså dags att köpa en trådlös mus, eller du kanske åtminstone går i dom tankarna?

Då är du inte ensam.

Trådlös eller inte trådlös är en återkommande fråga för många, oavsett om man är en gamer eller inte.

Missa inte: De bästa trådlösa gaming tangentborden just nu!

Men idag är nog dom flesta överens om att en trådlös gamingmus kan mäta sig med de mer traditionella sladdmössen. För ett par år sedan var det heta diskussioner kring det här, och många var skeptiska över snabbheten hos dom trådlösa mössen.

Många oroade sig över att det fanns en minimal försening/delay mellan musen och datorn, och att det skulle försämra spelarnas prestationer i diverse spel.

Men idag har den diskussionen klart trappat ner, och dom trådlösa mössen blir fler och fler ute i butikerna och online. Tillverkare som tidigare inte fokuserat på trådlöst hänger nu också på utvecklingen, och idag har nästan alla företag som är verksamma inom gaming ett trådlöst flaggskepp dom kan stoltsera med.

För oss inbitna gamers är det här såklart väldigt kul. Mer utrustning for the people känner jag rent spontant. Desto bredare utbud desto högre konkurrens, och det resulterar nästan alltid i högre innovation vilket i sin tur leder till bättre bättre teknik för oss användare.

Fördelar och nackdelar med trådlös gamingmus

Det finns förstås fortfarande för & nackdelar med sladd respektive trådlås mus, men dom är inte lika uppenbara längre.

Den enda avgörande skillnaden som jag ser idag är priset. En trådlös gamingmus kostar mer än en sladdmus med samma egenskaper. Men det vore konstigt annars, för vem vill inte bli av med sladden egentligen?

En annan faktor som är viktig att ta hänsyn till är batteritiden. Där har utvecklingen verkligen gått framåt, och idag finns det även tillhörande produkter som musmattor som laddar mössen automatiskt när du spelar.

Batteritiden är oftast också väldigt bra utan någon extrautrustning, och det är inte ovanligt att se möss som klarar 40 timmars användning på en laddning.

Trådlösa gamingmöss inom E-sporten

Ett tecken på att trådlösa möss kan hävda sig på den stora scenen idag, är att professionella spelarna inom e-sporten faktiskt börjat använda dom mer och mer.

Tidigare dominerade sladdmössen fullständigt på den stora scenen. Dom är fortfarande överrepresenterade förstås, men flera lag inom både CS:GO, LoL och Dota 2 har valt att gå över till trådlöst.

Vilken trådlös gamingmus är bäst?

Det här är såklart relativt. Idag är det väldigt vanligt att man investerar i en tillverkare, och sedan kör med det rakt igenom för att skapa en enhetlig setup. 

Det positiva är att alla större tillverkare inom gaming har trådlösa alternativ idag. Så oavsett om du kör med Corsair, Logitech, SteelSeries eller Razer så finns det bra alternativ. 

Det finns oändligt med tillverkare att kika på, men i den här artikeln håller vi oss till dom ovanstående. Det är för att dom fyra alltid finns tillgängliga att köpa från Sverige, och det är oftast någon av dom man använder sig av. 

#1 Logitech G PRO Trådlös

bästa musen för fortnite

Specifikationer

+ Trådlås med Lightspeed adapter
+ Lightsync RGB
+ Sju programmerbara knappar
Världens lättaste mus
DPI: 16000
+ Batteriet håller 60 timmar

Fördelar

 • För både höger & vänsterhänta spelare
 • Enormt snabb
 • Väldigt bekväm i handen
 • Kompatibel med G PowerPlay

Nackdelar

 • Något dyr

Finns tillgänglig hos Webhallen.

Det är inte första gången vi tar upp den här musen på Killsteal. När det kommer till trådlösa möss så är nog Logitech G Pro det hetaste alternativet just nu.

Den tillhör toppsäljarna bland i princip alla nätbutiker idag, och det är inte konstigt med tanke vad den erbjuder. Den är byggd för att passa både höger & vänsterhänta, och är förvånansvärt lätt. 

Att köpa en Logitech G Pro är en investering och den kostar som investeringar ofta gör – men man får väldigt mycket valuta för pengarna. 

Jag har tidigare skrivit om dom bästa gamingmössen för just CS:GO, och där finns den även med. Den används flitigt inom e-sporten idag bland annat. 

Om du är intresserad av att läsa en djupgående recension om Logitech G Pro rekommenderar jag prosettings.net

#2 SteelSeries Rival 650 Trådlös

Specifikationer

+ TrueMove3 + Dual Sensor
+ RGB
+ 15 minuters snabb laddning
Ställbara vikter
DPI: 12000
+ Batteriet håller 24 timmar

Fördelar

 • Bra sensor
 • Läcker design
 • Väldigt bekväm i handen
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Endast för högerhänta
 • Lite väl dålig batteritid

Finns tilgänglig hos Webhallen.

Jag har alltid varit en sucker för SteelSeries utrustning överhuvudtaget, och minns att jag blev glatt överraskad när Rival 650 skulle släppas. I grund och botten är musen en kopia av brorsan Rival 600, fast trådlös. 

Min enda farhåga med den här musen är att batteriet endast håller 24 timmar. Istället för att ha en mus som håller 60 timmar i ett svep, så har man istället utrustat Rival 650 med snabbladdning på 15 minuter som ger 10-timmars spelande.

Det låter visserligen ganska bekvämt och enkelt, men jag personligen föredrar nog en längre batteritid framför snabbladdning.

Det känns som att det inte borde ha varit så svårt att bygga in.  

#3 Razer Mamba Trådlös

Specifikationer

+ Razer 5G Advanced Sensor
+ RGB
+ 7 programmerbara knappar
DPI: 16000
+ Batteriet håller 50 timmar

Fördelar

 • Samma grymma sensor som DeathAdder
 • Väldigt bekväm i handen
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Endast för högerhänta
 • Något knepiga sidogrepp

Finns tillgänglig hos Webhallen

Det här är uppföljaren till Razers äldre version av Mamba som kom redan 2015. Den här versionen av musen är mer stilren och påminner väldigt mycket om deras flaggskepp Deathadder Elite. 

Om du äskar Razer Deathadder Elite, men vill åt en trådlös gamingmus så är det här alternativet för dig. 

Ett minus jag ser är att med Razers produkter så får man med Razers programvara också, vilket inte är någon höjdare. Det är inget avgörande minus men deras program till deras produkter är tyvärr någorlunda som bäst. Konkurrenterna har betydligt bättre program tillgängliga. 

#4 Corsair Ironclaw Trådlös

Specifikationer

+ PixArt PMW3391 sensor
+ RGB
+ 10 programmerbara knappar
DPI: 18000
+ Batteriet håller 30 timmar med RGB och 50 utan

Fördelar

 • Känns rejäl och väldigt stabil
 • Väldigt bekväm i handen
 • Perfekt för spelare med stora händer
 • Väldigt prisvärd

Nackdelar

 • Något tung
 • Endast för högerhänta

Finns tillgänglig hos Webhallen.

Den nyaste musen på listan, och kanske även den fräckaste? 

Corsair Ironclaw är precis som namnet låter, en trådlös gamingmus för dig med ordentliga nävar. 

Hela den här musen känns rejäl med en tålig och stabil konstruktion. Den är väldigt hög också så den passar spelare som uppskattar det. Ni som lirar med handen som en klo kommer älska den här.

Musen känns också som listans kanske mest all-around-mus med 10 programmerbara knappar, något som uppskattas hos MMORPG, och MOBA-spelare framförallt. 

Med tanke på vad den erbjuder så tycker jag den är väldigt prisvärd. 

ajax-loader

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se