7 sajter med gratis undertexter till film & serier

Som bilden visar ovanför så är det inte alla som lyckas få till undertexterna. När ”Yippie ki-yay m-fker”blir ”Tjosan, din jävel” så är det dags att byta jobb. Mer undertext-bloopers på skrolla.se för den som vill ha ett gott skratt.

Nog om det!

Var hittar man undertexter?

Känner du igen dig i att du har en rulle med den bästa möjliga rollistan i din film, redo inför kvällen, men när det väl blir dags att börja titta så saknar filmen undertexter?

Det kan vara ganska tålamodskrävande sen att försöka hitta en undertext till filmen som faktiskt passar och är bra. Det finns massvis med undertexter gratis att ladda ner som är skräp. Många är dåligt översatta eller så synkar dom inte med filmen och visas upp vid helt fel tillfällen i filmen.

Relaterat: Så åtgärdar du ljudproblem i Windows

Jag har personligen stött på det här åtskilliga gånger, och det är ganska tröttsamt att behöva leta upp rätt undertext bland hundratals olika sajter som erbjuder undertexter.

Därför tycker jag den här artikeln behövs. En artikel som upplyser dom 7 bästa och mest pålitliga hemsidorna för undertexter till film – så det blir lätt för dig vid nästa filmkväll.

#1 Subscene

Subscene måste vara den största sidan för undertexter på nätet idag. Jag plockar hem i princip alla mina undertexter från dom. Subscene får sina undertexter från sina användare, och utbudet är verkligen imponerande. Det finns undertexter till de allra nyaste filmerna, men också till äldre klassiker här.

#2 YIFY

YIFY erbjuder likt Subscene en uppsjö av undertexter för oss att ladda hem gratis. Hemsidan är något mer lättnavigerad, och det känns enkelt att söka och sortera för att få fram dom bästa undertexterna. 

#3 TV-Subs

Är du ett fan av serier och andra program som vanligtvis går på TV så är TV-subs ett bra alternativ. Jag använder den ganska sällan, men söker jag specifikt efter något avsnitt av någon mer okänd serie så är det TV-subs jag använder. När du hämtar hem undertexterna så behöver du packa upp dom innan du kan använda dom tillsammans med serien.

#4 Moviesubtitles

En till sajt som påminner om Subscene och YIFY. Du kan både ladda ner och ladda upp undertexter gratis här på Moviesubtitles. Det finns gott om olika språk och versioner av undertexter här.

#5 OpenSubtitles

En till gigant bland dessa sajter. Den här känner nog dom flesta till då den kommer högt upp bland sökresultaten på Google när man letar undertexter till film och serier. OpenSubtitles erbjuder olika språk för lättare navigering, och har även den en väldigt stor databas med undertexter.

#6 DivX Subtitles

Jag var osäker på om jag skulle ta med DivX Subtitles i listan då dom är ensamma om att endast erbjuda undertexter till användare som skapar ett konto hos dom. Men dom har ett väldigt bra utbud för er som är villiga att göra det. Sajten däremot känns bra omodern, men det är lättare än vad man tror att söka fram det man vill ha.

#7 Subtitle Seeker

Subtitle Seeker är som prisjakt för undertexter. Det är den enda sajten i listan som samlar undertexter från flera andra sidor och presenterar dom. Det gör att det är min sista utväg utifall jag inte hittar undertexten jag behöver på andra hemsidor. Här kommer du garanterat hitta något!

Så synkroniserar du undertexter med din film

Har du väl hittat en bra undertext till din film kan det ändå vara lite knepigt att få den synkad perfekt med filmen. Inget är så störande som när undertexten ligger före eller efter dialogen i filmen. Det förstör verkligen upplevelsen. Lyckligtvis finns det enkla knep för att justera synkroniseringen 🙂

  • Använd tangenterna , och . för att finjustera undertexten framåt eller bakåt. Varje tryck flyttar den ca 100 millisekunder.
  • För större justeringar, använd tangenterna z och x. De flyttar undertexten ca 500 millisekunder i taget.
  • Dubbelkolla att undertextfilen har samma namn som filmfilen. Vissa mediaspelare kräver det för att automatiskt hitta och ladda undertexten.
  • Se till att undertextfilen ligger i samma mapp som filmen. Undvik att ha den i undermappar.

Med dessa tips bör du kunna få undertexten perfekt synkad med filmen. Det kan ta lite pill ibland, men det är värt besväret för en optimal filmupplevelse. Har du andra knep för att hitta bra undertexter eller synka dem med filmen? Dela gärna med dig!!

Slutsats

Det finns mängder med bra sajter som erbjuder undertexter till film och serier. Det jag kan tycka vara utmanande att hitta är undertexter till dokumentärer dock. Men Subscene som jag använder mest brukar kunna överraska mig även där.

Men alla sajter jag har presenterat här fungerar fint och är pålitliga för oss användare.