Avancerade tricks för League of Legends-mästare

I League of Legends måste du förstå spelets djupa strategier för att lyckas, precis som när du spelar poker online. Att kunna analysera motståndare, ta risker och ändra taktik snabbt är jätteviktigt både på Summoner’s Rift och när du önskar spela casinospel online

Det här visar hur viktig strategin är i båda spelen, där ett rätt drag vid rätt tillfälle kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Så se till att du är på alerten och redo att ta tillfället i akt när det gäller att göra de smartaste speldragen!

Knep för att bli bättre på individuellt baserade spel

För att bli riktigt bra på League of Legends måste du kunna bemästra dina egna färdigheter, förstå hur du matchar upp dig mot andra spelare och framför allt ha förmågan att fatta snabba beslut

När du är mitt i spelet kan små fördelar snabbt leda till stora segrar. Det är inte bara att använda potions för att återhämta dig, utan även för att vinna strider. Om du använder en Health Potion som återställer 120 HP över 15 sekunder, ska du aktivera den tidigt i striden för att få ut så mycket som möjligt av den. 

Att veta var fienden är på banan är väldigt viktigt när du bestämmer om du ska gå till attack, hålla dig tillbaka, eller återhämta dig. Ett enkelt sätt att veta var fienden är, är att titta på dina egna minions, eftersom de oftast är placerade likadant som fiendens. 

Om du kan få motståndaren att använda sina attacker i onödan, kan du få en fördel genom att få dem att slösa sin mana och göra dem sårbara i en strid. Från att använda potions till att uppgradera dina förmågor, är det här knepen som hjälper dig att dominera laning-fasen och bygga en väg till seger.

Laguppställning och samarbete

I League of Legends är det viktigt med laguppställning och hur väl hjältarna samarbetar för att vinna en match. Varje position, från Top Lane till Support, har sina egna uppgifter och kräver olika typer av hjältar, allt från krigare och tankar till skadegörare och stödjande magiker. 

Top Laners kämpar för att få fördelar på egen hand, ibland genom att använda Teleport för att split-pusha eller genomföra överraskande attacker. Junglers har ett speciellt ansvar med att kontrollera neutrala monster och att överraska fienden på banan, medan Mid Laners har stor påverkan från sin centrala position. 

Bot Lane består av ett par där Attack Damage Carry (ADC) fokuserar på att bli stark senare i spelet medan Support skyddar och hjälper till med visionen på kartan. Ett bra lag behöver balans mellan dessa positioner och hur de samarbetar, med hur hjältarnas färdigheter fungerar ihop som en viktig del. 

Genom att välja hjältar som kompletterar varandra kan du skapa starka kombinationer och använda överraskande strategier. Genom att titta på hur framgångsrika professionella lag sätter upp sina lag kan man lära sig mycket om hur man bygger ett starkt lag och utnyttjar samarbetet mellan hjältar. Med rätt val av hjältar och en genomtänkt strategi kan ditt lag kontrollera spelet, ta objektiv och gå mot seger.

Håll koll på kartan och kontrollera spelet som en mästare

För att bli riktigt bra på att hålla koll på kartan och kontrollera spelet i League of Legends behöver du fatta grejen med hur du använder synen på ett smart sätt. Genom att sätta ut wards på viktiga ställen, som till exempel buskarna vid floden eller korsningar i djungeln, kan du och ditt lag se var motståndarna är och säkra viktiga grejer som Drake och Baron.

På nedre sidan av kartan är det smart att sätta wards i drakgropen och de vägarna runt omkring för att vara redo för drakstriden. På övre sidan är det viktigt att ha syn runt Baron Nashor och de vägarna som leder dit. Genom att förutse vad fienden kommer att göra och anpassa dina wards efter olika delar av spelet kan du få motståndarna att hamna på dåliga platser och göra avgörande misstag.

Att ha kontroll på kartan handlar inte bara om att se saker, utan också om att förstå vad motståndarna tänker, sätta press på dem och styra tempot i matchen. Genom att använda synen och positioneringen på ett smart sätt kan du vara i förarsätet på slagfältet, vilket leder till att du tar genomtänkta beslut och till slut vinner matchen.