NHL 24 recension: En fräsch och engagerande hockeyupplevelse

NHL 24 är det senaste tillskottet i EAs långvariga hockeyserie och lovar att leverera den mest autentiska och engagerande upplevelsen hittills. Med en mängd nya funktioner och förbättringar tar spelet hockeysimulering till nästa nivå – på riktigt denna gång!

Imponerande grafik och presentation

Det första man lägger märke till i NHL 24 är de fantastiska visuella förbättringarna. Spelarmodellerna är otroligt detaljerade och arenorna känns levande med realistisk belysning och publikreaktioner. Målfiranden har också fått en rejäl uppgradering med nya kameravinklar och specialeffekter som verkligen fångar intensiteten i sporten.

Förfinad spelmekanik och fysik

På isen känns NHL 24 mer intensivt och fysiskt än någonsin. Den nya utmattningsmekaniken, kallad ”Exhaust Engine”, belönar utökad anfallszon-tid och gör att spelarna blir tröttare ju längre de spelar. Tacklingar är nu mer fysikbaserade vilket resulterar i mer realistiska kollisioner som får en att rycka till. Även passningar och skott har fått en översyn med nya ”one-touch” passningar och mer kontroll över skotten.

Jag kan inte låta bli att tänka på den legendariske svenske backen Börje Salming när jag spelar NHL 24. Hans tuffa, uppoffrande spelstil var banbrytande på 70-talet och banade väg för europeiska spelare i NHL.

Det har redan gått så lång tid sen han gick bort men av någon anledning (och som Gävlebo) kom jag att tänka på honom när jag spelade några Brynäs spelare i min session.

Bekanta spellägen med några förbättringar

De populära spellägena som Franchise Mode, Be a Pro och Hockey Ultimate Team är tillbaka med några mindre förbättringar och tillägg. Tyvärr känns det mesta väldigt bekant och vissa lägen, som Be a Pro, hade behövt en ordentlig uppdatering vid det här laget. Crossplay-stödet har dock utökats vilket gör det lättare att spela med vänner oavsett konsol.

Slutsats: Ett riktigt bra hockeyspel!

NHL 24 är ett imponerande hockeyspel som levererar på många sätt. Grafiken och presentationen är i toppklass och den nya spelmekaniken gör matcherna mer intensiva och engagerande än någonsin.

Visst, många av spellägena känns alltför bekanta vid det här laget. Men det är svårt att klaga för mycket när själva kärnupplevelsen är så pass underhållande och välpolerad.

Om du letar efter den ultimata hockeyupplevelsen är NHL 24 definitivt värt att kolla in. Men även om du äger förra årets spel finns det tillräckligt med nyheter och förbättringar här för att motivera en uppgradering.

Oavsett är NHL 24 ett riktigt bra hockeyspel som hockeyfans inte vill missa. Det fångar verkligen sportens råa intensitet och får en att känna som om man är mitt i hetluften på isen. Precis som Börje Salming en gång i tiden.