FIFA 23 introducerar kvinnliga lag för första gången

För första gången någonsin kommer FIFA 23 att presentera damlag. Detta är ett historiskt ögonblick i spelhistorien och ett ögonblick som har varit efterlängtat av spelets fans.

Spelare kan nu välja mellan ett urval av internationella toppklubbar med kvinnliga spelare, däribland Manchester City Women FC, Olympique Lyonnais Feminines, Chelsea FC Women och många fler. Med detta spännande tillägg till serien kommer en möjlighet för spelare att uppleva fotboll med en helt ny nivå av autenticitet och realism.

Kvinnliga spelare är underrepresenterade på professionell nivå.

Införandet av dessa damlag markerar ett stort steg framåt när det gäller spelarrepresentation i FIFA-spel. Kvinnliga spelare har funnits med i tidigare utgåvor, men aldrig tidigare har de varit representerade på så hög nivå som nu i FIFA 23.

Spelet har realistiska animationer och detaljerade modeller för varje spelare, vilket gör det möjligt för dem att röra sig realistiskt över planen precis som deras verkliga motsvarigheter gör på tv eller på arenor runt om i världen.

Unika spelmöjligheter som skapas genom att inkludera damlag

Att inkludera damlag skapar också unika spelmöjligheter som inte fanns tillgängliga innan den här uppdateringen släpptes. Till exempel kommer nu en spelare kunna välja att spela som Sveriges damlandslag när man väljer turneringsläge. Och du kommer kunna spela spelare som Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Hanna Bennison, Elin Rubensson, Olivia Schough och Caroline Seger.

Det gör det till exempel möjligt för spelare att spela mot AI-motståndare som använder andra strategier än de som används av manliga spelare på grund av skillnader i fysiska attribut mellan könen.

Att spela mot andra mänskliga motståndare online ger dessutom en extra utmaning eftersom kvinnliga spelare kan reagera annorlunda än förväntat när de ställs inför vissa scenarier under matcherna.

Förbättrade alternativ för karriärläget blir nu tillgängliga

En annan fantastisk funktion som den här uppdateringen medför är förbättrade alternativ för karriärläget som är särskilt anpassade för att hantera kvinnliga lag eller enskilda spelare från alla könsidentiteter som användarna själva väljer – vilket ger dem ännu större frihet när de skapar sitt eget virtuella fotbollsuniversum!

Spelare kan nu delta i turneringar som utformats exklusivt för kvinnliga klubbar samtidigt som de har tillgång till alla vanliga tävlingar som finns tillgängliga under hela säsongen, vilket ger ännu ett lager av djup och njutning till varje matchdag! Heja damfotboll!

Ett historiskt ögonblick som firas av alla fotbollsfans världen över.

Den här banbrytande utvecklingen utgör en viktig milstolpe inte bara för videospel utan även för idrottskulturen globalt sett, eftersom den äntligen ger alla oavsett könsidentitet eller läggning lika möjligheter i virtuella världar som skapats genom mjukvaruplattformar som FIFA 23!

Vi ser fram emot att se hur människor använder dessa verktyg på ett kreativt sätt med tiden, och förhoppningsvis inspirerar vi även framtida generationer på vägen – och ser till att ingen missar att uppleva vad det innebär att ”sparka igång”, oavsett vem du är!