Bästa IPTV-boxen – 4 suveräna alternativ

Vilken IPTV-box är bäst?

Det finns en uppsjö av boxar och appar på marknaden idag för IPTV-användare. Många vanliga Smart-TV:s stödjer IPTV-appar redan från start, och används också därför väldigt flitigt. Men många appar är inte särskilt tillförlitliga, och plötsliga krascher och lagg är inte ovanligt. 

Detsamma gäller billigare IPTV-boxar som lovar mycket men levererar desto mindre. I och med det så bestämde vi oss för att lista fyra alternativ som faktiskt fungerar riktigt bra. Förhoppningsvis hjälper vi er på traven inför ett eventuellt köp. 

För er som vill veta mer om IPTV, vad det är för något, och hur du använder det på bästa sätt – rekommenderar vi 567.se artikel om just det. Där går dom bland annat igenom vanliga frågor & svar, vad du bör tänka, och hur snabbt internet som krävs för bäst prestanda. 

#4 Formuler Z8 UHD 4K Android Mediaspelare

Finns hos Satvision.se.

Formuler Z8 är en renodlad IPTV-box. Till skillnad från övriga boxar här så erbjuder den inte särskilt mycket utöver själva TV-tittandet. Den har enkla menyer och är lättnavigerad. Vill man åt en traditionell IPTV-box så kan det här vara ett alternativ. För vår egen del är den alldeles för dyr kontra vad den levererar, och därför rekommenderar vi att ni läser vidare.

#3 Apple TV 4K

Finns hos Kjell & Company.

Apple var ganska sena med att släppa sin nya Apple TV med 4K. Och dom flesta har vid det här laget stött på en Apple TV, och vet redan vad dom erbjuder. Dom nyare modellerna är inte revolutionerande på något sätt – men levererar ändå det mesta man behöver. 

Apple har alltid varit duktiga på att bygga saker som fungerar länge utan större problem, och deras Apple TV gör just det. 

#2 Xiaomi Mi Box S 4K HDR TV-box med Android

Finns hos Kjell & Company.

Den bästa prisvärda IPTV-boxen är Xiaomis Mi Box. Den klarar av 4k HDR likt många andra boxar, men är betydligt billigare än konkurrenterna. Den är en storsäljare hos alla större elektronikbutiker online, och förtjänar verkligen det. 

Med en inbyggd Chromecast Ultra och egna funktioner så erbjuder den extremt mycket. Suverän för Netflix, SVT-play, Viaplay, Youtube och allt annat man vill ha. En av de bästa IPTV-boxarna på marknaden just nu. 

#1 Nvidia Shield TV

Finns hos Inet.se.

Nvidia Shield TV är utan tvekan den bästa IPTV-boxen på marknaden idag, men den kommer inte gratis. Den är utrustad med en mängd smarta funktioner. Där Nvidia Shield främst sticker ut är menykvalitén och videokvalitén. Den är extremt snabb och smidig och stödjer både 4K Ultra HD och HDR. Den uppdateras och förbättras också kontinuerligt av Nvidia. 

Boxens operativsystem är Andriod och app-biblioteket är imponerande stort. Något som också gör att Nvidia Shield sticker ut är deras GeForce Now. Det är likt Google Stadia en tjänst som ger dig möjlighet att strömma spel direkt på TV:n. Spel som du t.ex. äger via Steam och Origin går att spela via Nvidias molntjänst. Det fungerar förvånansvärt bra och kommer troligtvis användas mer & mer i framtiden. Det är galet hur stor skillnaden blir med en ordentlig IPTV-box istället för dom inbyggda funktionerna i en Smart-TV. 

Se upp för MAG-boxar

Det sista du vill göra är att snåla på en IPTV-box. Många nybörjare beställer hem MAG-boxar i olika modeller, och dom är riktigt dåliga. Även vi har gjort det misstaget och det märktes tydligt vilket skräp vi hade köpt. Långsamma menyer, slumpmässiga krascher och kanaler med stora störningar. 

Lägg hellre några hundralappar extra och få hem något som faktiskt fungerar ordentligt direkt.