musen laggar

Musen laggar – vad gör jag?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Förmodligen har alla varit med om att musen helt plötsligt börjar bete sig konstigt. Även om det inte är särskilt vanligt så verkar det alltid hända när man som mest behöver musen fungerande.

Oavsett varför det händer så finns det några knep man kan ta till när musen laggar, hackar eller liknande.

Lösning 1: Byt batterier

Först och främst finns det olika typer av möss. Om du har en trådlös mus så borde du byta batterierna först. Jag hade en trådlös mus tidigare och glömde alltid bort batterierna tills musen bara dog, så börja med det. Dåliga batterier kommer inte orka driva musen och lagget/hacket kan absolut bero på det.

Om inte det löser problemet så byt USB-port på den trådlösa sändaren. Det brukar vanligtvis lösa problemet också.

Lösning 2: uppdatera drivrutiner

Det kan även  bero på för gamla eller korrupta drivrutiner. Höger klicka på ”Den här datorn” och välj egenskaper. Då får du upp ett alternativ till vänster som heter ”Enhetshanteraren” När du klickar där så behöver du leta fram dig till ”Möss och andra pekdon” som bilden nedan visar.

Datormusen laggar

När du ser din mus där så högerklickar du på den och väljer Uppdatera drivrutin och sedan klickar du på Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara Nu kommer datorn automatiskt leta drivrutiner åt dig och installera dessa.

Lösning 3: Dubbelkolla hastigheten

Kan det vara så att någon dryg polare har ställt upp hastigheten på musen? På våra lan back in the day var det inte särskilt ovanligt men enkelt återställt. En mus med för hög hastighet kommer bete sig knepigt också.

Datormusen laggar

Klicka upp kontrollpanelen och sök efter ”mus” i sökfälten upp till höger som bilden nedan visar.
Sen klickar du på ”Ändra musinställningar” och där kan du justera musens hastighet och återställa den till normal.

Lösning 4: rengör datormusen

Den sista lösningen jag kan komma på är att rengöra dels musen och framförallt musmattan. Efter en lång tid av gaming är risken ganska hög att din musmatta fått utstå en del av allt möjligt.

Om musmattans yta är ojämn så kan det absoluta resultera i att datormusen beter sig konstigt. Oregelbundet så att säga. Det är alltid väldigt tröttsamt när datormusen laggar så min förhoppning är att en av dessa lösningar hjälpte dig.

Om det mot förmodan är musen som faktiskt krånglar så kan du kika igenom vår topplista med de bästa gamingmössen som finns ute nu.

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se