displayport no signal

4 saker att testa när du får ”DisplayPort No Signal”

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Enkel lösning på DisplayPort No Signal

Häromdagen stötte jag på ett väldigt märkligt felmeddelande när jag startade min dator – DisplayPort No Signal. Datorn startade som den skulle men ingen bild visades, endast felmeddelandet. Efter en längre felsökning lyckades jag få igång bilden igen, och i den här artikeln ska jag visa hur. 

Steg 1: Starta om datorn

Att starta om datorn är i princip det första man alltid ska göra när man stöter på ett problem. Det är inget mirakelfix, men kan ofta lösa de enklaste problemen. För mig personligen fungerade inte detta däremot. Jag fick fortfarande felmeddelandet: DisplayPort No Signal. 

Steg 2: Se över anslutningarna

Jag surfade in till diverse forum när jag letade efter svaret på det här märkliga felmeddelandet. För många var det så enkelt att anslutningar inte satt i ordentligt. Så se över kablarna i både skärmen & datorn. 

Steg 3: Testa en annan kabel

Plugga ur DisplayPort-kabeln och testa istället med en DVI-kabel. Om det fungerar nu är det inget problem med grafikkortet eller skärmen. Skulle det inte fungera med en DVI-kabel heller behöver du testa med ett annat grafikkort. 

Fungerar det nu är det dags att köpa hem ett nytt grafikkort. Om det fortfarande krånglar testar du istället med en annan skärm. Det är uteslutningsmetoden som gäller i datorvärlden. 

I värsta fall krävs ett nytt grafikkort, eller en ny datorskärm

Steg 4: Koppla ur allt

Av alla steg jag gjorde var det här det enda som löste problemet. 

  1. Stäng av datorn och koppla bort den från strömmen. 
  2. Stäng av bildskärmen och koppla sedan ur den från strömmen.
  3. Vänta 30 sekunder.
  4. Anslut bildskärmen igen, slå på den om den inte gör det automatiskt.
  5. Anslut datorn igen
  6. Slå på datorn igen

Nu bör DisplayPort No Signal vara borta, och skärmen fungera som den ska. Det var lösningen för mig. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se