Vilket grafikkort har jag?

Vilket grafikkort sitter i min dator?

Behöver du ta reda på vilket grafikkort du använder i din dator?

Att veta vilket grafikkort man har i sin dator är en självklarhet för många gamers. Men om man inte köper datorn i delar, utan istället helt färdig, finns risken att man tappar bort den informationen efter ett tag. Så om du någonsin undrat ”vilket grafikkort har jag?” är du absolut inte ensam. Följ vår guide så får du svaret inom en minut.

I Windows 10/11 är det väldigt smidigt att hitta vilket grafikkort som används, men det fungerar även för de äldre versionerna av Windows.

Lösning 1 – Använd diagnostikverktyget

Börja med att klicka upp sökfältet längst ner till vänster i ditt aktivitetsfält som bilden nedan visar. Skriv sen Dxdiag okej klicka enter.

När nästa ruta kommer upp klickar du på Bildskärm och där står informationen du är efter, som bilden visar nedan.

Lösning 2 – Använd enhetshanteraren

Klicka på sökfältet längst ner till vänster i aktivitetsfältet och skriv enhetshanteraren och klicka enter.

Klicka sedan på bildskärm så ser du även här vilket grafikkort som sitter i just din dator.

Så enkelt är det att ta reda på vilket grafikkort som sitter i just din dator. Om ni vet flera sätt man kan använda sig av för att hitta på sitt grafikkort så tveka inte på att höra av er.

Vilket grafikkort har jag?

Jag vet att jag har ett GTX 1080 ROG STRIX – men vad har du? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du kör på.

PS: Om du nu fått reda på vilket grafikkort du har, och känner att du vill fördjupa dig ytterligare & optimera spelupplevelsen där hemma har vi precis vad du söker. Kika igenom vår guide hur du aktiverar Ultimate Performance i Windows (för dig med bärbar dator), och vår guide över hur du kan optimera datorn för just spel.

2 svar på ”Vilket grafikkort har jag?”

Kommentarer är stängda.