fordelar-med-windows-11

Fördelar med Windows 11

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

5 oktober 2021 lanserades Windows 11. Men det är långt ifrån alla som uppgraderat ännu. Många går i valet i kvalet och att uppgradera tidigt har inte alltid varit fördelaktigt. Windows Vista är ett praktexempel som plågades av buggar, prestandaproblem och uppdateringar som orsakade mer problem än dom löste. Sen fanns det även inbyggda tjänster som inte riktigt lirade med alla, ni minns kanske Windows Aero?

Men nu har Windows 11 varit tillgängligt ganska länge, och operativsystemet kommer med en hel del fördelar. Åtminstone vad Microsoft själva påstår.

De fördelar med Windows 11 Microsoft pushar för:

1. Förbättrad Prestanda

Windows 11 lovar snabbare starttider, förbättrade appstarttider och bättre batteritid för er med bärbara datorer.

2. Nytt utseende

Omdesignat användargränssnitt. Det nya användargränssnittet i Windows 11 är mer modernt och intuitivt, med rundade hörn, nya animationer och en centrerad Start-meny. Alla uppskattar väl lite nytt tänker vi?

3. Bättre integration med Microsofts egna tjänster

Windows 11 är designat för att fungera sömlöst med Microsofts andra tjänster som Microsoft Teams, Microsoft Office och OneDrive. En fördel för många förstås, men något tudelat. Alla använder inte Microsofts egna tjänster fullt ut.

4. Förbättrad produktivitet

Windows 11 kommer med nya produktivitetsfunktioner som Snap Layouts, Snap Groups och virtuella skrivbord, vilket gör multitasking enklare. Kanske inte avgörande för den vanliga användaren, men för alla som arbetar mycket i Windows känns det här som en klar förbättring.

5. Stöd för Android-appar

En stor fördel med Windows 11 för många är nytt stöd för Androids appar. Windows 11 tillåter användare att ladda ner och använda Android-appar från Microsoft Store, vilket gör det lättare att komma åt mobilappar på en PC.

6. Bättre tjänster för gamers

Windows 11 kommer med nya spelfunktioner som Auto HDR, DirectStorage och Xbox Game Pass-integrering. Windows kommer knappast ta gigantiska marknadsandelar inom gaming genom det här, men det underlättar för spelare som faktiskt använder deras tjänster.

7. Högre säkerhet

Windows 11 är byggt med bättre säkerhet i åtanke, med förbättrade säkerhetsfunktioner som Windows Hello, BitLocker och Windows Defender.

8. Ytterligare fokus på tillgänglighet

Det här är definitivt en fördel med Windows 11. 11:an kommer med nya tillgänglighetsfunktioner som förbättrade text-till-tal-funktioner och en inbyggd skärmläsare, vilket gör det enklare för användare med funktionshinder att använda operativsystemet.

Det finns förstås ännu fler fördelar med Windows 11 men det är just dessa Microsoft själva har fokuserat på att marknadsföra. Är det kanske dags att uppgradera nu?

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se