Har ditt tangentbord låst sig? Eller kommer bokstäverna och siffrorna fram extremt långsamt när du skriver? Ta det lugnt, troligtvis har du låst ditt tangentbord på något sätt. Lätt hänt när man sitter och lirar och fingrarna öser över tangentbordet.

Rekommenderat: Så får du ett fantastiskt gaming rum

En av de vanligaste orsakerna kan vara att shift-tangenten varit nere i 8 sekunder. Då kan man låsa tangentbordet. Oavsett vad det bero på så är det vanligtvis enkelt fixat.

Lösning 1: Tröga tangenter

Med all säkerhet kan det vara “tröga tangenter” som spökar.
Klicka på sök-knappen i aktivitetsfältet, och sök sedan på kontrollpanelen som bilden nedan visar.

Låst tangentbord
Om du har kommit rätt så ska du nu kunna se alternativet
Hjälpmedel, klicka på det alternativet. Klicka sedan på ändra hur tangentbordet fungerar.

Här har du tre alternativ som bilden nedan visar och ingen ska vara förbockad. Så klicka ur dom och klicka sedan på Verkställ och stäng rutan.
Låst tangentbordFörhoppningsvis har det här löst problemet med tangentbordet nu. Om inte så finns det ännu en lösning.

Lösning 2: skärmtangentbordet

Det här är en lösning jag personligen inte testat men stött på online några gånger när jag haft samma problem med ett låst tangentbord.

Tydligen kan man starta och stänga skärmtangentbordet när man råkat låsa sitt tangentbord, och då vaknar tangentbordet till liv igen.

Klicka på sök-knappen i aktivitetsfältet, och sök sedan på skärmtangentbordet som bilden nedan visar.
Låst tangentbord

Klicka upp skärmtangentbordet och stäng det sen igen. Det låter långsökt med jag har läst i forum bland annat att det kan lösa problemet. Det är värt att testa.

Det är alltid frustrerande med ett låst tangentbord men förhoppningsvis har den här lilla guiden hjälpt dig. Har ni någon annan lösning så maila gärna den till oss!

Lösning 3: Ta bort batteriet

Om du har en laptop, och lösningar ovan inte hjälpt dig redan, så kan den här lösningen kanske vara svaret. 

Det kanske låter konstigt men efter väldigt mycket googlande så kan jag konstatera att väldigt många har blivit hjälpt av att ta ur batteriet ur datorn, och sedan satt in det igen. 

Tydligen har framförallt HP-datorer den här inställningen om tangentbordet låser sig. Så tveka inte, testa! 

Förhoppningsvis hjälper det er också! 

Skulle det mot förmodan vara så att ditt tangetbord är trasigt, så kika gärna igenom vår guide över vilka tangentbord som är bäst för gaming just nu.