Vilket är det bästa tangentbordet att skriva på?

Vilket tangentbord är bäst för skrivande?

Oavsett om man hobbyskriver som mig, eller är en publicerad författare så kommer man till en punkt då man känner att ett vanligt tangentbord inte håller måttet. Där har jag hamnat nu.

Relaterat: Mekaniskt tangentbord eller vanligt?

Det är inte så lätt att svara på, och det är samtidigt helt och hållet individuellt men jag tänkte ge er en rekommendation. Idag finns det mängder av bra tangentbord, och tillverkarna försöker hela tiden överträffa sig själva och andra genom nya fantastiska lösningar. Men det jag tyvärr har märkt de senaste åren är att fokus oftast ligger på själva utseendet än det som faktiskt räknas, att kunna skriva länge bekvämt.

Logitech illuminated Keyboard K74

Efter ett par hundra artiklar i olika sammanhang så går jag i god för att ett ergonomiskt tangentbord är värt det i slutändan. Ett ergonomiskt tangentbord behöver inte se ut som ett rymdskepp, dock är det många som gör det tyvärr.

Men det finns undantag, och Logitechs illuminated Keyboard K740 är ett sådant undantag. Vilket tangentbord det här är!

Det här tangentbordet är det bästa tangentbordet att skriva på enligt mig.

Jag blev först rekommenderad den här tangentbordet på mitt jobb. Jag hade ett vanligt standard tangentbord och tröttnade ganska snabbt på det.

Jag fick bland annat ont i överdelen av handen, och för att undvika en elak kortisonspruta i framtiden så bestämde jag mig för att beställa ett ergonomiskt tangentbord som hade fått flera fina recensioner online.

Och oj så rätt det blev!

Logitechs illuminated Keyboard K740 erbjuder tammefan hela paketet. Logitech har verkligen tänkt till här och jag blev genast väldigt imponerad.

Så vad är det som erbjuds?

Bakgrundsbelysning

Först och främst har tangentbordet en stilren vit bakgrundsbelysning, men endast på tangenterna för att inte störa för mycket.

Som en nattugglande gamer så har jag en viss förkärlek till bakgrundsbelysta tangentbord, och det är inte bara snyggt utan också väldigt användbart in på småtimmarna.

Bakgrundsbelysningen är också justerbar.

Ergonomiskt

Tangentbordet är som sagt ergonomiskt, och kommer med bland annat ett väldigt bekvämt handledsstöd. Det är också väldigt tunt (bara 9,3 mm från ramen till tangenterna) så det hjälper enormt mot stela handleder efter ett par timmars arbete.

Tangentbordet har också en normalstor layout (ett måste i min mening) som ni kan se på bilderna, vilket gör att tangenterna sitter där dom förväntas sitta.

Tangenterna

Här har Logitech verkligen lyckats. Oavsett hur bekvämt eller hur snyggt ett tangentbord är, så måste det också vara skönt att skriva på.

Logitech har installerat det här tangentbordet med deras Logitech PerfectStroke-tangentsystem, och det är fan briljant. Det här ett membran-tangentbord men tangenterna känns nästan mer mekaniska men samtidigt inte. Det känns som en mix av två världar. Dom är mjuka och enormt tysta som ett membran, men har samtidigt en väldigt hög respons som mekaniska tangentbord brukar ha.

Pris

Priset ligger precis emellan dugliga mekaniska tangentbord, och något mer avancerade membran-tangentbord. 799 kronor kan tyckas vara dyrt men för er som skriver mycket så är det ganska billigt. De flesta ergonomiska tangentbord som erbjuder samma funktioner som det här kostar vanligtvis betydligt mer. Så för mig är tangentbordet helt klart prisvärt!

Slutsats

Det här tangentbordet är värt dom extra kronorna som ni ser ovan, och det gäller inte bara det här specifika tangentbordet, utan alla i Logitechs illuminated-serien.

Tangentbordet ger mig skrivarglädje och att ha en påkostad fin utrustning som hjälper oavsett om det gäller skidåkning eller skrivande. Jag tycker det här är bästa tangentbordet att skriva på och det är därför jag har ett både hemma, men även ett på jobbet.

2 svar på ”Vilket är det bästa tangentbordet att skriva på?”

Kommentarer är stängda.