Dom 4 bästa streamingprogrammen

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Vilket streamingprogram är bäst?

En liten snabb introduktion av dom fyra bästa streamingprogrammen på marknaden idag. Dom är alla unika på sitt sätt, men delar många av samma funktioner. Är du ny till streaming får du inte missa våra andra guider inom ämnet. 

#4 Streamlabs OBS – För nybörjaren

Streamlabs OBS, eller SLOBS som det också kallas, är troligtvis det programmet den stora skaran letar efter. Det är i särklass mest användarvänligt, är ganska enkelt att snabbt förstå, och erbjuder flera inbyggda funktioner för streamers. Är man ny som streamer, och bara vill att grejerna ska fungera är SLOBS kanon. En väldigt väl utformad programvara, och också därför ett av de bästa streamingprogammen idag. Om du väljer SLOBS så får du inte missa vår artikel om inställningarna i programmet. Där går vi igenom alla steg för att man ska kunna komma igång snabbast möjligt. 

nvidia

#3 Nvidia Shadowplay – Bra för prestandan

Nvidia Shadowplay erbjuder inte samma typ av funktioner som övriga programvaror här. Det unika med Shadowplay är att enkodningen inte sker via processorn i datorn, utan istället separat från grafikkortet. Det gör att man inte blir av med någon prestanda när man streamar. Det kan vara perfekt för den som har den lite sämre datorn. Vill man endast spela in gameplay är Shadowplay suveränt. Men vill man skapa något, och bygga sig en streamingkanal är övriga program betydligt bättre. 

För att kunna använda Shadowplay behöver du ha ett grafikkort från Nvidia. 

#2 Xsplit – Ett solklart premiumprogram

Xsplit är ett streamingprogram som kommer i två olika versioner, Gamecaster och Broadcaster. Broadcaster är Xsplits premiumversion, och kostar pengar. Gamecaster är däremot gratis men är något begränsad. Båda är väldigt enkla att använda, och är man seriös och lever av sin streaming förstår jag att Broadcaster kan vara ett bra alternativ. Men vill man åt ett enkelt gratisprogram är SLOBS betydligt bätte än Gamecaster. 

#1 OBS Studio – Fantastiska möjligheter

Sist ut har vi OBS Studio, som är det naturliga valet för många streamers idag. OBS täcker i princip alla ändamål, och den enda nackdelen med programmet är den långa inlärningskurvan. Det är helt open source, och skapat av användare – och det är sånna programvaror som alltid blir bäst. Programmet fungerar till allt, och kan streama till i princip allt (Twitch, Youtube, Mixer, Facebook etc)

Det uppdateras kontinuerligt och är helt gratis att använda. I och med att det är så populärt finns oändligt med guider på bland annat Youtube. Det är i särklass bästa streamingprogrammet om man verkligen vill skapa unik content. 

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se