zombie spel

Zombie spel: 8 titlar för PS4, Xbox och PC

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Zombie-spel för Playstation 4, Xbox One och PC

Zombies i allmänhet är något dom flesta av oss tycker om. Det spelar ingen roll om det är en film eller spel, zombie-genren går alltid hem. Men det är svårt att hitta bra titlar, och dom flesta spelare lirar samma spel om och om igen.

Så för att göra det lättare för er så har vi sammanställt 8 suveräna zombie spel som vi själva tycker om att spela. Förhoppningsvis hittar du något spännande här som du inte testat tidigare!

#8 World War Z

Tillgängligt på: Playstation 4, Xbox One och PC

World War Z-filmen fick blandade recensioner, men vi tyckte faktiskt om den. Spelet däremot har fått mer positiva kommentarer, och är faktiskt riktigt snyggt gjort. Det är knappast någon kandidat till ”Game of year” men för zombie-genren är det faktiskt rätt bra. 

#7 Dying Light: The Following

Tillgängligt på: Playstation 4, Xbox One och PC

The following är expansionen till det extremt populära spelet Dying Light. Expansionen i sig har också fått suveräna recensioner, och uppskattades väldigt mycket av die hard-fans till spelet.

Spelet utspelar sig i en apokalyptisk värld där det stora hotet är zombies. Det har en extremt härlig atmosfär, och slåss-mekaniken är grym. Det är ett fantastiskt spel rakt igenom som vi varmt kan rekommendera. 

#6 State of Decay-spelen

Tillgängligt på: Xbox One och PC

State of Decay.. Det kan inte ha undgått någon hur bra dom här spelen är. Förutom att ha ihjäl mängder med zombies så behöver du också ta hand om dig själv och dom andra i ditt team. Det är alltså ett zombie spel kombinerat med survival-aspekter. Det är inte allas favoritkombo dock, så ta en titt på videon ovanför och se om det är något för dig. 

#5 Resident Evil 2 (2019 remake)

Tillgängligt på: Playstation 4, Xbox One och PC

Folk vad extas när remaken till Resident Evil 2 släpptes förra året. Och för ovanlighetens skull blev remaken lika bra som originalet. Vilken succé! Till skillnad från dom flesta spel i zombie-genren så är Resident Evil 2 också på riktigt läskigt. Det är grymt bra utvecklat och ett nöje för alla inbitna fans av serien. Ett måste helt enkelt. 

#4 The Walking Dead

Tillgängligt på: PC, Mac, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, IOS. 

För er som gillar episodiska Telltale-spel så är The Walking Dead från 2012 ett bra alternativ. Spelet är förstås baserat från den framgångsrika TV-serien med samma namn och är ett något annorlunda äventyrsspel. Telltales-spelen är så kallade peka och klick-spel, där du konstant väljer olika alternativ för att ta dig fram i storyn. 

#3 Resident Evil HD Remaster

Tillgängligt på: Gamecube, Wii, PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One

Resident Evil i allmänhet är kanske världens mest kända zombie-serie? Det finns en uppsjö filmer och en uppsjö zombie spel inom Resident Evil – och dom tycks överträffa sig själva gång på gång. Med så mycket producerade spel så har det definitivt funnits floppar, men oftast får dom till det. Resident Evil HD Remaster är ett praktexempel på en succé, även fast det nu är något gammalt. 

#2 Left For Dead 2

Tillgängligt på: Xbox 360, PC, Linux, Mac OS

Kanske världens bästa zombie spel när det kommer till multiplayer. Att lira 3 vs 3 i Left For Dead 2 med vännerna är hysteriskt roligt, och även fast spelet nu är ganska gammalt så är det fortfarande otroligt populärt. I princip alla spellägen i Left For Dead-spelen är underhållande, och det finns alltid något nytt att testa. Det finns även en uppsjö med mods och addons att ladda ner om man vill göra det ännu roligare. Ett måste för steam-biblioteket!

#1 The Last of Us

Tillgängligt på: Playstation 3, Playstation 4

The Last Of Us är svårslaget när det kommer till spel och zombies. Hela storyn, alla karaktärer och spelmekaniken är suverän på alla sätt – och det är inte så konstigt att det blev Game of the Year 2013

Tvåan i serien släpps släpps 29 maj 2020 så om inte ettan övertygar dig så kanske tvåan längre fram kommer att göra det. Om zombie-spel är något för dig så misstänker jag att även skräckspel är intressant. Missa inte vår artikel om just det – 12 skräckspel du inte får missa!

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se