multiplayer spel

33 multiplayer spel som går att spela ihop hemma i soffan

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

För oss som saknar riktiga multiplayer spel

Är du trött på att alla spel endast kan spelas online? Saknar du spel att lira hemma i soffan med kompisarna? 

Då är det här rätt artikel för dig. 

Vi har dom senaste åren sett en stor nergång i spel som stödjer offline multiplayer. Och det känns som att det finns en stor skara spelare, inklusive mig själv, som fortfarande uppskattar det här. Så för er som känner som mig, att ett offline multiplayer spel med grabbarna i soffan fortfarande är askul så är det bara läsa vidare. 

Är du ute efter multiplayer spel till PC? – Missa då inte vår artikel om LAN-spel

Vi kommer nämligen lista de multiplayer spel som finns till dom tre största konsolerna, PS4, Xbox One & Nintendo Switch. Vi kommer också specificera vilka som stödjer split-screen och inte. Vi börjar med att gå igenom det bästa för Playstation 4, och fortsätter sedan längre ner med Xbox One och Nintendo Switch.

PlayStation 4

#1 Overcooked 1 & 2

Overcooked 1 och 2 är matlagningssimuleringsspel som är förbaskat roligt oavsett vem man spelar med. Spelen finns att köpa till i princip alla plattformar, så det är inget exklusivt för PS4. Om du måste välja så rekommenderar jag tvåan i serien. Det är precis så kul ett multiplayer spel ska vara och lika kaosartat samtidigt. 

Det handlar om att du och dina vänner ska laga mat och servera kunderna i tid. Det låter som ett enkel utmaning men det blir snabbt helt galet som du kan se i videon ovanför. Ett hysteriskt roligt spel som hela familjen kan njuta av. Overcooked 2 släpptes sommaren 2018 och finns att beställa hem på t.ex. Webhallen ganska billigt nuförtiden.  

#2 Borderlands-spelen

Borderlands är en välkänd franchise numera. 1 och 2an fick fantastiska recensioner, och nu senast släpptes 3an som också det blivit väldigt populärt. Alla tre spelen stödjer multiplayer så det spelar ingen roll vilket du väljer egentligen. Du kan inte välja fel då alla tre är väldigt bra. 

Oavsett vilket du väljer så är spelen first-person shooters med nästan oändliga möjligheter att konstruera egna vapen. Det finns gott om humoristiska inslag i spelen och du kommer garantera skratta en hel del.  Man kan spela med fyra olika karaktärer, var och en med unika egenskaper. Spelen går att lira i split-screen och finns bland annat att köpa hos Webhallen och cdon.com. 

#3 Diablo 3

Diablo 3 och expansionen Reaper of Souls har funnits länge nu. Men något som alla kanske inte vet är att du lira multiplayer på samma konsol? 

Spelet blir bra mycket roligare med två spelare enligt mig, och det lämpar sig perfekt på Playstation 4. Många multiplayer spel erbjuder inte särskilt många speltimmar, men Diablo 3 med expansionen är enormt – vilket gör det här till ett av våra favoritspel för multiplayer. Finns att beställa hem hos Filmhyllan.nu och Dustin för en ganska billig peng.

#4 Don’t Starve Together

Don’t Starve Together går enkelt ut på att inte svälta med dina polare. Det finns att köpa till alla plattformar och är riktigt prisvärt. Det är ett survival spel rakt igenom. Du kan hugga träd, göra upp eld, jaga kaniner med mera. Det finns massor att göra för att överleva och det blir lätt beroendeframkallande. 

Spelet kostar runt 200 kronor och finns hos bland annat Spelbutiken.se

#5 Wipeout Omega Collection

Whipeout-serien har funnits sen 90-talet, och alltid bjudit på suverän racing. 2017 släppte man sitt senaste spel, Wipeout Omega Collection – som jag personligen älskar. Det finns massor av fordon och banor, och det går att höja svårighetsgraden till nästan omöjligt – vilket gör spelet roligare roligare. 

Spelet har funnits ett tag nu, och finns väldigt billigt på bland annat Webhallen och spelbutiken.se.

#6 Redout

Här har vi ett till multiplayer spel som är förbaskat roligt. Det är kanske det snabbaste racingspelet jag testat. Det är galet hur fort det går. Se klippet ovanför så förstår ni. 

Spelet kostar runt en hundring och finns att köpa hos Filmhyllan.nu.

#7 A Way Out

A Way Out är ett något unikt spel. Det är helt utvecklat för att vara ett multiplayer spel, och stödjer inte single player överhuvudtaget. Det låter ju som en hit, och många verkar älska det. Tar man sig förbi den långa inledningen så blir spelet faktiskt ganska bra, och det är extra roligt att det är utvecklat i Sverige. 

Finns att köpa hem relativt billigt i Playstation Store.

#8 Towerfall Ascension

Här har vi något av ett retrospel som erbjuder en massa frustration och skratt. Som ni kan se i videon så påminner spelet om gamla klassiker från 90-talet. Det är ett perfekt multiplayer spel att spöa polarna i, och det gör sig allra bäst när man är 4 spelare samtidigt. 

Spelet kostar nästan ingenting och finns till alla plattformar. 

#9 Crawl

Ett till retro/indiespel som är väldigt roligt. Man kan lira fyra spelare samtidigt, där en av spelarna kontrollerar huvudkaraktären ”The Hero” och övriga tre spelar spirits som ska döda honom. 

Den som lyckas döda ”The Hero” tar sedan hans plats och försöker överleva. Det är ett suveränt multiplayer spel och kommer garanterat uppskattas av kompisarna. Finns att köpa i PlayStation Store.

#10 Resident Evil 5

Resident Evil 5 är ganska gammlt numera, men även nu 10 år senare så är det roligt att lira ihop med en kompis. Ett actionfyllt spel som är byggt för att spelas co-op. Det är inte lika läskigt som andra Resident Evil titlar, och jag personligen saknar den känslan lite. Men det finns inte så många spel i den här genren som stödjer split-screen så det är ingen big deal egentligen. 

Diggar du skräckspel? – Missa då inte vår artikel över dom bästa skräckspelen på marknaden. 

Spelet kostar runt 200 kronor om du vill åt en fysisk kopia, men går att hitta betydligt billigare online. 

#11 Broforce

Broforce är ett ruskigt roligt indiespel, där du och din polare antingen kan spela mot varandra, eller med varandra. Det finns en uppsjö av löjligt roliga karaktärer att välja på som alla har olika vapen och egenskaper.

Spelet går att köpa i Playstation store för drygt en hundring – och de är det värt. Ett klockrent multiplayer spel. 

#12 Spelunky

Spelunky är ett väldigt välgjort plattformspel där du kan lira fyra spelare samtidigt. Det gäller att ta sig vidare i världen, och undvika fällor, fiender och andra faror som lurar överallt. Det är faktiskt väldigt svårt vilket gör det ännu roligare i multiplayer då det krävs samarbete för att ta sig vidare. 

Spelet finns att köpa rätt billigt i PlayStation Store.

#13 Rocket League

Rocket League är ett futuristiskt och actionfyllt sportspel där spelarna kör omkring i galna bilar som man själv kan välja hur dom ska se ut!

Precis som i fotboll så går spelet ut på att vinna matcher tillsammans med dina medspelare. Spelet är riktigt läckert och det finns oändligt med kombinationer för att göra mål. Man kan lira 4 personer samtidigt, och det är som byggt för multiplayer rakt igenom.  

Finns till alla plattformar och är alltid väldigt prisvärt. Rocket League finns att köpa i princip överallt, både i butik och online

#14 Gran Turismo Sport

För er som älskar något mer realistiska racingspel så är Gran Turismo Sport perfekt. Det är kanske inte det snyggaste spelet rent grafikmässigt, och det har funnits på marknaden ett tag nu. Men det är fortfarande väldigt roligt och kan vara värt att kika på. Det är nog inte så lätt att hitta en prisvärd fysisk kopia, men det finns att köpa online i PlayStation Store

#15 Alla LEGO-spelen

När vi skriver alla LEGO-spelen så menar vi verkligen det. Det finns idag en uppsjö av LEGO-spel på marknaden. Oftast är dom inspirerade av olika blockbusters som Jurrasic Park och Indiana Jones. Det alla spel har gemensamt är möjligheten att när som helst spela med en till spelare. 

I den aspekten är LEGO-spelen unika, och det finns massor av spelglädje i deras titlar. Det spelar nästan ingen roll vilket du väljer att spela, men om du är osäker så kan du läsa vår artikel om just lego-spelen. 

Oavsett så är dom flesta klockrena i multiplayer, och finns att köpa på Filmhyllan.nu

#16  Little Big Planet 3

Ett pussel & plattformsspel som innehåller fler banor än du någonsin kommer hinna spela. Användare gör egna banor till det här spelet nämligen, så det finns tusentals att välja mellan. 

Till ditt förfogande så har du tre karaktärer att lira med, Swoop, Oddsock och Toggle. Alla tre är unika med egna egenskaper. Spelet är ett spel som suger i single player, men är magiskt i multiplayer. Har du ingen att lira med så kan man också spela online med andra. Finns att beställa hem billigt hos Filmhyllan.nu.

Xbox One

#17 Rayman Legends

Rayman Legends är en personlig favorit hos oss på Killsteal. Spelet har fått riktiga fina recensioner, och var enormt efterlängtat när det släpptes. 

Det erbjuder väldigt mysig grafik, grymt soundtrack och en massa skratt efter vägen.  Det är inget spel jag rekommenderar som single player, utan gör sig bäst när man är två som spelar ihop. Finns billigt att beställa hem på bland annat Webhallen.

#18 Tekken 7

Ett ikoniskt fightingspel som lever i allra högsta grad online fortfarande. Det finns mängder med karaktärer att välja bland och själva fightingmekaniken det här spelet är spot on. Vi har i en tidigare artikel tagit upp dom bästa fightingspelen vi spelat, där just Tekken 7 toppar listan. Vill du läsa den så hittar du den här. 

Ett måste för alla fightingfans helt enkelt. Spelet finns både till PS4, PC och Xbox One – och finns att köpa billigt hos Filmhyllan.nu

#19 Minecraft

Ett av världens mest populära spel som jag lovar att alla har hört talas om. Ett open world-spel i sandlådemiljö. Spela hur du vill, bygg vad du vill och utforska vad du vill. Ett klockrent multiplayer spel för vem som helst. Den finns tusentals guider online för den som kör fast eller vill lära sig. 

#20 Divinity: Original Sin 1 och 2

Det här är en serie spel som fått riktigt fina betyg. Ettan slog igenom ordentligt, och fick överlag väldigt bra recensioner. Senare kom även uppföljaren som lyckades med allt som saknades i första. 

Det är ett väldigt massivt rollspel med fantastiska karaktärer med humoristiska inslag. Spelet är väldigt mysigt och spelvärlden känns enorm. Det här spelet går lika bra att spela ensam, som att spela med 3 andra vänner samtidigt. Ett riktigt bra multiplayer spel. 

#21 Trackmania Turbo

Trackmania slog igenom ordentligt för ungefär 10 år sedan. Sedan dess har dom släppt en uppsjö av spel, och Trackmania Turbo är troligtvis det bästa. Det finns 200 banor till ditt förfogande i alla olika typer av miljöer, och det finns något beroendeframkallande med att slå dina polare i det här spelet. Ett riktigt roligt racingspel. 

#22 Trine-spelen

Trine finns i tre olika versioner. Trine 1 är något till åren nu, och saknar den mysiga visuella grafiken som 2an och 3an bjuder på. Men i praktiken är spelkänslan lika bra i alla tre så jag rekommenderar att man testar dom en efter en. 

Det är ett spel som genomsyrar av problemlösning, och kräver att du och dina vänner samarbetar för att ta er vidare i banorna. Det är riktigt roligt och beroendeframkallande på samma gång, och kommer garanterat bjuda på många timmars spelglädje. Spelen kostar nästan ingenting och finns att hämta i Microsoft Store på ditt Xbox. 

#23 Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

En efterlängtad uppföljare till originalet Plants vs Zombies. Ett riktigt mysigt spel som är perfekt för co-op hemma i soffan. Så här skriver våra vänner på Varvat i deras recension av spelet: 

Plants vs Zombies 2: Garden Warfare är en välkommen och värdig uppföljare. Spelet bjuder på suverän spelkontroll, underbar grafik och är stort och ambitiöst i sitt utförande. 

Finns att beställa hem billigt hos Webhallen

#24 FIFA-spelen

Här finns det inte så mycket att säga. Det kommer ett nytt FIFA varje höst och det förbättras och försämras något varje år. Dom senaste åren har folk generellt varit ganska besvikna på EA och FIFA, men det är oavsett ett av dom bästa spelen att spela ihop med grabbarna i soffan. Finns att köpa betydligt billigare på t.ex. Filmhyllan när spelet varit ute ett par månader. 

Nintendo Switch

#25 Super Mario Party

Super Mario Party känns spontant som en uppföljare till Wii Party. Så ni som spelat det på Wii för ett par år sedan kommer känna igen er direkt. Den stora skillnaden förstås är att det är en massa nya minigames, och att det finns betydligt mer saker att göra – samtidigt som man spelar med karaktärer från Marios värld. Det är ett spel för hela familjen och är lika roligt för en 5-åring som för en 60-åring. Kanske det bästa multiplayer spelet på Switch? 

Finns att beställa hem på bland annat Webhallen

#26 Mario Kart 8 Deluxe

Ett av listans absolut  bästa spel att spela multiplayer. Det nästan krävs att man är minst två när man spelar Mario Kart. Det är liksom det spelet är byggt för. Det finns en uppsjö av banor till ditt förfogande, många kommer du känna igen om du spelat Mario Kart på äldre konsoler.

Det finns även flera olika fordon, däck och annat som du kan ändra på din kart för att bli så bra som möjligt. Hysteriskt roligt och beroendeframkallande. Ett måste för alla Switch-ägare. Finns att köpa hos Filmhyllan relativt billigt.

#27 Super Mario Bros Ultimate

Super Smash Bros Ultimate är ett fighting spel som är väldigt roligt att spela multiplayer. Du och dina polare kan välja mellan 72 olika karaktärer att spela med, som alla har speciella förmågar och egenskaper. 

Det finns flera olika banor och det är inget man tröttnar på särskilt fort. Ett måste för alla Nintendo Switch-ägare helt enkelt. Finns att beställa hem hos bland annat Filmhyllan.nu.

#28 Mario Tennis Aces

Super Mario + Tennis?  

Ja Mario Tennis Aces är faktiskt ett spel, och har du spelat Nintendo Wiis tennis-version så vet du exakt hur det fungerar. Ett enkelt litet spel som är väldigt roligt 2v2 eller 1v1. Rekommenderas inte som single player. Finns att beställa hem hos Webhallen

#29 Super Mario Odyssey

Vid en första anblick så känns multiplayer-läget för Super Mario Odyssey inte så lockande. Jag menar, vem vill spela som en hatt egentligen? 

Men ganska fort vänder det, och det blir faktiskt riktigt roligt. Framförallt om man spelar med någon som vet hur man ska spela. Att ta sig framåt i världen av utmaningar och bossfighter ihop med en kompis är riktigt nice – och kommer garanterat bjuda på en hel del skratt. Finns att beställa hem hos Kjell & Company

#30 Pokemon Let’s Go Pikachu 

Är du ett Pokémon fan och vill lira multiplayer? Då är det här ett spel för dig. 

Fånga Pokémons, delta i Pokémon Battles och ta dig vidare i världen med en kompis. Njut av den mysiga grafiken och utforska omgivningen. Ett gulligt multiplayer spel till Nintendo Switch. Finns att beställa hem hos Kjell & Company

#31 Pokken Tournament DX

Nästa Pokémon spel på listan. Det är inte särskilt likt Let’s Go Pikachu utan påminner mer om Tekken 7 som vi redan gått igenom i den här artikeln. 

Det är ett fightingspel baserat på Pokémon helt enkelt. Det finns mängder av Pokémons att välja mellan, och ett flertal olika banor till ditt förfogande. Finns att beställa hem på bland annat Elgiganten och Dustin

#32 Super Bomberman R

Ett gammalt spel i ny tappning som är snyggare än någonsin förut. Det finns ett singleplayer-läge men det är inget jag personligen föll förr. Det var alldeles för kort helt enkelt. Där spelet verkligen blir underhållande är när man spelar med grabbarna i soffan. Att spela 4 spelare samtidigt är nästan ett måste. 

Spelet har en härlig spelkänsla med mysig grafik, men erbjuder egentligen inte något revolutionerande – så har du spelat dom äldre versionerna av spelet så kommer du känna igen dig direkt. Finns att köpa billigt hos Spelbutiken.se

#33 Snipperclips

Sist ut i vår lista har vi Snipperclips. Ett pusselspel där du klipper dig fram? Det är svårt att förklara exakt vad du gör i det här spelet men roligt är det. Se klippet ovanför för mer inspiration. Ett förvånansvärt roligt multiplayer spel. Finns att beställa hem hos Spelbutiken.se och Elgiganten

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se