6 suveräna spel för par

Vilka spel passar bäst för par?

Oavsett om du är en man eller kvinna kan även de bästa av förhållanden lida när man är en gamer. Framförallt om man är en hardcore gamer. Att balansera ett liv som sambo med ett liv online är inte alltid lätt, men det finns en quick fix på detta.

Spela tillsammans med din partner förstås!

Det kan vara svårt att övertala sin respektive att testa ett spel, tro mig jag vet, men ge inte upp. Det är riktigt kul när man får engagera sin partner med sitt intresse, och det finns bra spel därute även för nybörjare.

Relaterat: Så får du ett fantastiskt gaming rum

Jag skulle säga att alla spel som jag listar i den här artikeln lämpar sig även för par som tidigare inte brukar spela. Alla spel nedan är inte renodlade co-op spel med det gör inget. Dom passar fortfarande väldigt bra att spela tillsammans.

Vilken konsol har bäst spel för par?

Playstation 4 är fortfarande mitt svar och jag ska förklara varför. Playstation 4 slår Xbox One i unika titlar, alltså spel som endast finns och fungerar på Playstation. Det är nog den mest övertygande faktorn. Men sen har Playstation också fler titlar som stödjer co-op. Om ni inte har en konsol redan överväg att skaffa ett Playstation 4. I och med den nya generationens konsoler är PS4 inte särskilt dyra längre.

Därför vinner Playstation i vårt vardagsrum.

Jag måste även göra ett slag för Nintendo Switch. Switchen är nog den konsol med flest splitscreen-titlar men det är fortfarande dyrt att köpa in – och spelen går i princip aldrig ner i pris. Därför vinner fortfarande PS4. Förhoppningsvis förändras det här i framtiden.

#1 Beyond Two Souls

Beyond Two Souls är ett av mina och flickvännens favoritspel när vi spelar ihop. Det är ett spel vi återkommer till då storyn är fantastiskt bra. Spelet är nästan mer en spännande långfilm än ett traditionellt tv-spel – och det är just därför min partner uppskattar det så mycket.

Det är ett spel som lägger sitt fokus mer på story och interaktion än på spelmekaniken. Innan jag provade det första gången var jag väldigt skeptisk. Dels för att de inte liknade något av de mer traditionella spelen jag brukar spela, och för att två av spelets huvudkaraktärer är riktiga skådespelare.

Relaterat: 34 multiplayer-spel som går att spela tillsammans i soffan

Både Ellen Page (Jodie Holmes i spelet) och Willem Dafoe (Nathan Dawkins i spelet) spelar sig själva utseendemässigt. Jag tyckte inte de kändes helt seriöst till en början men oj så fel jag hade. Ge det en chans. Jag blev glatt överraskad!

Storyn är bland de bästa jag upplevt i ett spel, och med dessa som frontfigurer blir den ännu bättre.

Hela spelet känns seriöst och levererar där ett spel ska leverera. Och spelet levererar minst lika bra i co-op, då en spelar Jodie Holmes och den andra spelar Aiden.

Spelet finns ofta till reapris i Playstation store för runt 70kr, och även med fullpriset 299kr är spelet väl värt pengarna. Ett perfekt spel för par som rekommenderas varmt! 

#2 The Vanishing Of Ethan Carter

Det här spelet är inte ett co-op spel, men det var ändå fantastiskt roligt att spela ihop med flickvännen och jag ska förklara varför.

The Vanishing Of Ethan Carter är ett spel som inte riktigt liknar något annat. Du spelar privatdetektiven Paul Prospero som reser till den lilla idylliska staden Red Creek Valley. Målet med spelet är att med hjälp av ledtrådar hitta den försvunna pojken Ethan Carter. Det är ett spel som är väldigt roligt och klurigt på samma gång.

Det spelade egentligen ingen roll vem som styrde karaktären, utan vi båda deltog aktivt i att lösa gåtorna i spelet, medans vi även beundrade den fantastiska grafiken. Spelet påminner lite om en bra film med twister, där man blir sådär engagerad att man tidvis hoppar i soffan.

Spelet kostar runt hundralappen på Playstation store så tveka inte – köp det bara.

#3 Trine 2/3

Ett enormt mysigt och vackert spel som erbjuder en hel del. Det är i synnerhet ett co-op spel och det finns tre spelbara karaktärer. Alla tre karaktärerna erbjuder unika egenskaper, och i de flesta fall kräver en bana egenskaperna från alla tre för att ta sig vidare. Du kan alltså hoppa mellan de olika klasserna medans du spelar, för att ta dig framåt och lösa problemen som uppstår. Banorna innehåller faror och fällor som kräver lite tanke men är relativt lätta att lösa tillsammans med sin partner.

Men spelet är inte perfekt. Storyn i spelet är inte särskilt spännande och trollkarlen känns nästan för overpowered ibland. Men det är små problem jag ser i ett annars väldigt bra spel. Trine 2 har blivit ett trevligt tidsfördriv för mig och tjejen och vi båda känner att det var väl värt pengarna.

#4 Diablo 3

Diablo 3 är sedan tidigare ett spel dom flesta av oss har testat.

Jag köpte spelet direkt när det släpptes, och jag minns den tuffa releasen Blizzard hade med spelet. Diablo 3 var proppat med buggar vid release och fick känna på en kritikerstorm av rang. Jag kan erkänna att jag inte riktigt gav Diablo 3 en chans i början på grund utav alla uppenbara fel. Istället började jag spela igen när expansionen Reaper of Souls släpptes senare.

Då hade Blizzard åtgärdat felen långt tidigare och jag minns min playthrough av spelet som något magiskt. Gameplayet var grymt, storyn var bra och det flöt på fantastiskt fint på min dator. Detta är också anledningen till att jag introducerade spelet för min sambo. Vi satt hemma i soffan för någon månad sen och letade spel som tillåter split screen och fick syn på Diablo 3 igen.

Vi köpte hela paketet med de två expansionerna Reaper of Souls och Rise of the Necromancer och fick en förbannat rolig kväll. Jag är starkt imponerad av Blizzard ännu en gång att förvandla deras PC-succé till en suverän splitscreen upplevelse på konsol.

Jag rekommenderar Diablo 3 med expansionerna till alla, framförallt ni som vill lira ihop på samma TV. För mig är det ett ultimat spel för par. Ni kommer inte ångra er.

#5 Rayman Legends

Rayman Legends är ett av våra favoritspel, och för er som spelat det tror jag ni förstår varför. 

Spelet erbjuder sanslöst rolig multiplayer där man ofta får hjärnsläpp när man försöker ta sig förbi banorna. Spelkänslan är klockren likt äldre Rayman-titlar, och det finns väldigt många banor till ens förfogande. 

Det jag tycker är ett stort plus är valfriheten bland karaktärer och banor. Du blir inte tvingad att köra bana efter bana, utan du kan fritt välja de banor du vill spela – förutsatt att dom är upplåsta. 

Det finns även lite minispel som t.ex. Kung Foot som är ett förbannat roligt avbräck mellan banorna. Jag rekommenderar det här spelet till alla egentligen, oavsett om du spelar själv eller tillsammans med en partner. Ett måste för alla med ett TV-spel hemma.

#6 It Takes Two

Vårt senaste tillskott i samlingen är svenskutvecklade It Takes Two. Det är ett renodlat co-op spel som inte går att spela single player överhuvudtaget. Överlag ett fantastiskt fint spel med en gripande story och otrolig variation mellan spelets olika banor. Det är inte heller överdrivet svårt och man fastnar inte vilket ibland kan vara ett problem med liknande spel.

Spelet innehåller även mycket humor och bjuder på en hel skratt. Klockrent alternativ för ett par som letar något nytt att spela!

1 svar på ”6 suveräna spel för par”

Kommentarer är stängda.