Spel för par

5 suveräna spel för par

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Vilka spel passar bäst för par?

Oavsett om du är en man eller kvinna så kan även de bästa av förhållanden lida när man är en gamer. Framförallt om man är en hardcore gamer.

Att balansera ett liv som sambo med ett liv online är inte alltid lätt, men det finns en quick fix. 

Spela tillsammans med din partner förstås!

Det kan vara svårt att övertala sin respektive att testa ett spel, tro mig jag vet, men ge inte upp.

Det är nästan alltid förbannat roligt och givande att lira med sin partner, och det finns bra spel därute även för nybörjare.

Relaterat: Så får du ett fantastiskt gaming rum

Jag skulle säga att alla spel som jag listar i den här artikeln lämpar sig även för par som tidigare inte brukar spela.

Alla spel nedan är inte renodlade co-op spel utan spel som passar perfekt för ett par som spelar ihop.

Vilken konsol har bäst spel?

Playstation 4 är mitt svar och jag ska förklara varför. Playstation 4 slår Xbox One i unika titlar, alltså spel som endast finns och fungerar på Playstation.

Det är nog den mest övertygande faktorn. Men sen är Playstation även billigare att köpa också. Playstation 4 Pro finns på bland annat netonnet.se. Vissa av er tycker garanterat att PC är den bästa plattformen, och så kan det mycket väl vara. Alla vet att PC erbjuder den bästa grafiken och mest spel av alla plattformar.

Men min flickvän håller inte med. Hon är ingen hardcore gamer, och för henne är själva upplevelsen och stämningen minst lika viktig som spelet.

Därför vinner Playstation i vårt vardagsrum.

Jag vill dock tillägga att vi just nu sitter och funderar på om vi ska köpa in Nintendo Switch, och det är nog den stora utmanaren till Playstation. Den verkar passa perfekt för par eftersom alla spel i princip erbjuder multiplayer.

Du kan sitta bekvämt i soffan, spela på samma TV och bara ha roligt ihop. Det är helt enkelt de billigaste och mest bekväma sättet att njuta av spel tillsammans.

#1 Beyond Two Souls

spel för par

Beyond Two Souls är ett av mina och flickvännens favoritspel när vi spelar ihop. Det är ett spel vi återkommer till för storyn är så fantastiskt bra.

Spelet är nästan mer en spännande långfilm än ett traditionellt tv-spel.

Det är ett spel som lägger sitt fokus mer på story och interaktion än på spelmekaniken. Innan jag provade det första gången så var jag väldigt skeptisk.

Dels för att de inte liknade något av de mer traditionella spelen jag brukar spela, och för att två av spelets huvudkaraktärer är riktiga skådespelare.

Relaterat: 25 bästa spelen för barn i alla åldrar!

Både Ellen Page (Jodie Holmes i spelet) och Willem Dafoe (Nathan Dawkins i spelet) spelar sig själva utseendemässigt. Jag tyckte inte de kändes helt seriöst till en början men oj så fel jag hade.

Storyn är bland de bästa jag upplevt i ett spel, och med dessa som frontfigurer blir den ännu bättre.

Hela spelet känns så seriöst gjort och levererar där ett spel ska leverera. Och spelet levererar minst lika bra i co-op, då en spelar Jodie Holmes och den andra spelar Aiden.

Spelet finns ofta till reapris i Playstation store för runt 70kr, och även med fullpriset 299kr så är spelet väl värt pengarna.

Ett perfekt spel för par som rekommenderas varmt! 

#2 The Vanishing Of Ethan Carter

Spel för par

Det här spelet är inte ett co-op spel, men det var ändå fantastiskt roligt att spela ihop med flickvännen och jag ska förklara varför.

The Vanishing Of Ethan Carter är ett spel som inte riktigt liknar något annat. Du spelar privatdetektiven Paul Prospero som reser till den lilla idylliska staden Red Creek Valley.

Målet med spelet är att med hjälp av ledtrådar hitta den försvunna pojken Ethan Carter. Det är ett spel som är väldigt roligt och klurigt på samma gång.

Det är därför spelet blev så roligt för både mig och min flickvän.

Det spelade egentligen ingen roll vem som styrde karaktären, utan vi båda deltog aktivt i att lösa gåtorna i spelet, medans vi även beundrade den fantastiska grafiken.

Spelet kostar runt hundralappen på Playstation store så tveka inte – köp det bara.

#3 Trine 2

Spel för par

Ett enormt mysigt och vackert spel som erbjuder en hel del. Det är i synnerhet en co-op spel och det finns tre spelbara karaktärer.

Alla tre karaktärerna erbjuder unika egenskaper, och i de flesta fall kräver en bana egenskaperna från alla tre för att klara banan.

Du kan alltså hoppa mellan de olika klasserna medans du spelar, för att ta dig framåt och lösa problemen som uppstår.

Banorna innehåller faror och fällor som kräver lite tanke men är relativt lätta att lösa.

Men spelet är inte perfekt. Storyn i spelet är inte särskilt spännande och trollkarlen känns nästan för overpowered ibland. Men det är små problem jag ser i ett annars väldigt bra spel.

Trine 2 har blivit ett trevligt tidsfördriv för mig och tjejen och vi båda känner att det var väl värt pengarna.

#4 Diablo 3

spel för par

Diablo 3 är sedan tidigare ett spel dom flesta av oss har testat.

Jag köpte spelet direkt när det släpptes, och jag minns den tuffa releasen Blizzard hade med spelet. Diablo 3 blev krossat av spelarna dom första veckorna och många tyckte att Blizzard hade släppt en ofärdigt spel.

Jag kan erkänna att jag inte riktigt gav Diablo 3 en chans i början på grund utav alla fel som fanns. Istället började jag spela igen när expansionen Reaper of Souls släpptes senare.

Då hade Blizzard åtgärdat felen långt tidigare och jag minns min playthrough av spelet som något magiskt. Gameplayet var grymt, storyn var bra och det flöt på fantastiskt fint på min dator.

Detta är också anledningen till att jag introducerade spelet för min sambo. Vi satt hemma i soffan för någon månad sen och letade spel som tillåter split screen och fick syn på Diablo 3 igen.

Vi köpte hela paketet med de två expansionerna Reaper of Souls och Rise of the Necromancer och jävlar var roligt vi hade. Jag är starkt imponerad av Blizzard ännu en gång att förvandla deras PC-succé till en suverän splitscreen upplevelse på konsol.

Jag rekommenderar Diablo 3 med expansionerna till alla, framförallt ni som vill lira ihop på samma TV. För mig är det ett ultimat spel för par.

Ni kommer inte ångra er.

#5 Rayman Legends

spel för barn

Rayman Legends är just nu vår favoritspel, och för er som spelat det så tror jag ni förstår varför. 

Spelet erbjuder sanslöst rolig multiplayer där man ofta får hjärnsläpp när man försöker ta sig förbi banorna. 

Spelkänslan är klockren likt äldre Rayman titlar, och det finns väldigt många banor till ens förfogande. 

Det jag tycker är ett stort plus är valfriheten bland karaktärer och banor. Du blir inte tvingad att köra bana efter bana, utan du kan fritt välja de banor du vill lira – förutsatt att dom är upplåsta. 

Det finns även lite minispel som t.ex. Kung Foot som är ett förbannat roligt avbräck mellan banorna. Jag rekommenderar det här spelet till alla egentligen, oavsett om du spelar själv eller tillsammans med en partner. Ett måste för alla TV-spels nördar helt enkelt.

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se