Enkla knep att testa när Origin inte fungerar

Origin fungerar inte? 

Tänk om alla spel kunde gå via Steam. Vilken fantastisk värld vi skulle leva i då. Du kan spela non-steam spel i Steam, förutsatt du följer ett par enkla steg. Men för er som envisas med att spela från Origin kan den här guiden vara till hjälp. 

Origin fungerar dessvärre sällan felfritt. Det är ett program som hemsöker mina drömmar emellanåt. Det är vanligt att problem uppstår, och i vissa fall helt oförklarliga fel. I den här korta guiden går vi igenom dom vanligaste problemen och hur du löser dessa.  

Origin kraschar

Ett återkommande problem med Origin är att det kraschar. Vanligtvis kraschar det när man försöker starta ett spel direkt ifrån spelets genväg. Jag personligen har blivit galen när jag försökt starta fifa 20 från skrivbordet, och sett Origin-ikonen dyka upp nere i hörnet till att lika snabbt försvinna igen. Av någon anledning kraschar Origin ofta när man försöker starta spelet från spelets genväg. 

Lösning: 

Sök fram Origin från sökfältet istället. Öppna Origin.exe och starta sedan spelet från programmet. Det bör lösa problemet tills att Origin själva släpper en fix på det här extremt irriterande problemet. 

Origin startar inte

Ännu ett vanligt förekommande fel med Origin. Programmet startar inte alltid upp, och då finns det i princip bara några enstaka lösningar att ta till.

Lösning: 

1. Starta om datorn
2. Avinstallera Origin
3. Ladda ner det på nytt. 

Tidigare har det faktiskt varit problem med själva filerna från EA när man laddat hem Origin. Det är nästan skämmigt att ett sånt megabolag som EA släpper mjukvaror med korrupta installationsfiler. 

Spel startar inte i Origin

Sist ut har vi problemet att spelen inte alltid startas när man kör dom från Origin. Det här är totalt slumpartat, och tycks kunna hända när som helst. Jag har många gånger haft problem med spel i Origin som vägrar starta. Men jag har hittat några saker du kan testa för att komma runt problemet. 

Lösning: 

1. Uppdatera allt som går att uppdatera (Origin samt spelet)
2. Reparera spelet. Om du högerklickar på spelikonen får du alternativet reparera. Det här verkar vara det som återställer dom flesta bekymmer med Origin. 

Det här löser även problemet när spelen slutar synkas ordentligt. Ibland när jag startar upp ett spel får jag felmeddelandet att synkningen av spelet inte fungerar. Då är det bara att reparera igen så ska det fungera.