Alla ranker i CS:GO

CS:GOs rankingsystem kan kännas väldigt förvirrande, framförallt för er som precis börjat spela spelet. Ranker i CS:GO är en avgörande och utvecklad del av spelet som kommer vara något du alltid kommer vilja ha koll på.

Alla vet att Counter Strike är ett av världens mest populära spel och innefattar så otroligt många olika typer av spelare. Det finns allt från katastrofala noobs till riktiga proffs, och alla dessa spelare har en rank.

Och alla dessa spelare har även samma mål, att få en bättre rank eller behålla sin rank.

Alla ranker i CS:GO

Det finns 18 stycken olika ranker i cs:go som du kan se på både bilden ovan, och tabellen nedan. Den sämsta ranken är Silver 1 och den högsta är Global Elite.

RankFörkortning
The Global EliteTGE
Supreme First Master ClassSMFC
Legendary Eagle MasterLEM
Legendary EagleLE
Distinguished Master GuardianDMG
Master Guardian EliteMGE
Master Guardian IIMG2
Master Guardian IMG1
Gold Nova IVGN4
Gold Nova IIIGN3
Gold Nova IIGN2
Gold Nova IGN1
Silver IVS4
Silver IIIS3
Silver IIS2
Silver IS1

Det är inte så att alla som spelat länge har högsta ranken Global Elite. För att få högre rank behöver man vinna och förlorar du så tappar du i rank.

Därför är andelen spelare på varje rank väldigt utspritt, vilket såklart är bra för spelet i sin helhet. Bilden nedan är ett exempel på hur fördelningen i ranker i cs:go ser ut just nu.

Hur får jag en rank i CS:GO?

För att få en rank i cs:go så behöver du vinna 10 tävlingsinriktade matcher. Men för att ens kunna spela tävlingsinriktade matcher behöver du först levla upp till nivå 3.

i CS:GO finns förutom ett ranking system även olika nivåer från nivå 1 till 40 som ökar varje gång du spelar helt enkelt. Din rank har inget med ditt kontos nivå att göra förutom att du låser upp tävlingsinriktade matcher vid nivå 3.

Man kan säga att systemet med ditt kontos nivåer påminner om ett RPG-spels levlar och du behöver erfarenhetspoäng för att avancera till nästa nivå.

Eftersom du spelar på ett nytt konto kommer du vara begränsad till två tävlingsinriktade vinster per dag tills du når din 10: e. Så man kan tyvärr inte kötta igenom match efter match under samma dag för att få din första rank.

Utan du behöver istället vänta tills du vunnit två tävlingsinriktade matcher i fem dagar i rad för att få din första rank.

Vad innebär min rank?

Alla klasser står för något, och vissa klasser kan man bunta ihop för att få ut en viss typ av CS-spelare. 

Dom fyra första rankerna, Silver 1 till 4 är oftast full med massa nybörjare som spelar lite då och då eller precis börjat lira tävlingsinriktat. 

Man hittar även bättre rankade spelare här som spelar på ett annat konto. Det kan vara väldigt frustrerande att lämna de första rankerna bakom sig och avancera vidare. 

Alla ranker har egna inviduella karaktärsdrag och med tiden kommer du lära dig dessa. 

Ranka upp fort i CS:GO

Förbättra din rank är ganska straight forward: Om du vinner mer matcher än du förlorar så kommer du öka i rank. Men det finns andra faktorer som spelar in förutom vinster.

Valve, som är ett företaget bakom CS:GO har tidigare presenterat att det finns en algoritm utvärderar din prestation under matcherna. Faktorer som kills, deaths, MVP, assists och damage done och bombplants spelar alla in. 

Men ett smart sätt att öka i rank snabbt är att fokusera mer på att vinna matcherna, än att döda flest. Oavsett om du har 40 frags på egen hand så spelar det ingen större roll om ditt lag samtidigt förlorar matchen. 

Något jag kan starkt rekommendera är att hitta spelare som vill samma sak som dig. Teama ihop dig med ett gäng och spela seriöst för att ta hem segrarna, då kommer det gå betydligt fortare än om du försöker lira med personer som du inte känner.