varldens-storsta-spel

Vilka är världens största spel?

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Vilket är världens mest populära spel?

Det är det vi ska kika på nu. 

I den här artikeln tittar vi närmare på dom populäraste spelen som spelas idag. Det finns många självklara titlar på den här listan men garanterat något som även kommer förvåna dig.

Världens populäraste spel är alltid något som förändras, och det kommer bli intressant att uppdatera den här artikeln längre fram. Glöm inte att också läsa min guide om världens 10 dyraste spel

Relaterat: Vilka är världens mest sålda spelkonsoler?

#1 Fortnite – 250 miljoner

Bra spel

Fortnite har fullkomligt exploderat i antal spelare senaste året bara. Epic Games, som är företaget som ligger bakom spelet, redovisade i mars i år att man nu har 250 miljoner spelare. 

Det är fullkomligt galet. 

Streamers som Ninja och Tfue samt många andra har självklart haft en bidragande faktor i spelets spridning, men i slutändan är det otroligt hur mycket spelet har växt – och fortsätter att växa.

Man har sen lanseringen gått om alla övriga titlar i den här listan, och det blir intressant att se hur länge framgångsagan kan fortsätta. Den just nu självklara utmanaren till Fortnite är Call of Duty: WARZONE som ofta har fler tittare på Twitch idag än Fortnite. Men när det vankas riktiga turneringar är Fortnite fortfarande den stora kioskvältaren inom Battle Royale-genren, och troligtvis det spel som gör sig bäst inom E-sporten än så länge. 

#2 Tetris – 170 miljoner

Världens största spel

Länge var Tetris världens mest populära spel, men i mars i år redovisade Fortnite och Epic games att man hade hela 250 miljoner spelare.

Tetris i alla dess former är förstås fortfarande väldigt populärt, men jag misstänker att man i framtiden kommer halka ännu längre ner på listan.

Spelet lanserades 1984 av ryssen Alekséj Leonídovitj Pázjitnov, och vilket spel han skapade. Än idag ser man ju Tetris överallt, även om jag personligen inte spelade det särskilt frekvent. 

3# Minecraft – 144 miljoner

världens största spel

Att Markus ”Notch” Perssons ögonsten, Minecraft, skulle ta plats på listan är inte särskilt förvånande. Extra glad blir man förstås som svensk för just den här titeln.

Minecraft har tagit världen med storm sen det lanserades på riktigt 2011 av företaget Mojang med Markus i spetsen.

Spelet finns till alla världens plattformar mer eller mindre, och även om det inte är ett spel jag spelar särskilt ofta, så har även jag såklart varit såld på det förut.

Minecraft har sålts i 144 miljoner exemplar, och jag var tidigare övertygad om att spelet skulle bli världens mest populära spel. Det var tills Fortnite släpptes..

#4 GTA V – 95 miljoner

Världens största spel

Wow vilken hit GTA V blev för Rockstar Games. I och för sig hade jag inte förväntat mig något annat efter deras tidigare spel i serien.

Det jag framförallt tyckte Rockstar Games gjorde rätt den här gången var att inkludera tre spelbara karaktärer och vem älskade inte Trevor? Vilken stjärna.

Storyn var suverän och uppdragen utmanande. Fantastiskt spel. GTA V har sålts i 95 miljoner exemplar, och fortsätter engagera spelare i onlineläget på Steam. 

#5 WII Sports – 83 miljoner

Världens största spel

Oj jäklar vad alla spelade Wii sports när det lanserades 2006. Alla vänner, alla vänners familjer och även mormor och morfar uppskattade Wii Sports.

Med sina fem idrottsgrenar som bowling, som var min personliga favorit till tennis, baseball, golf och boxning så erbjöd spelet väldigt mycket.

Det jag tror Nintendo lyckades med som blev avgörande var att spelet engagerade i princip alla i familjen.

Alla uppskattade verkligen Wii Sports och det är fortfarande väldigt populärt och det visar sig i försäljningssiffrorna. Wii Sports har sålts i knappt 83 miljoner exemplar.

#6 League of Legends – 80 miljoner

världens-största-spel-league-of-legends

På plats nummer sex har vi League of Legends. Världens mest spelade MOBA. Faktum är att LoL har vuxit enormt på de få år spelet faktiskt har funnits. 

2009 lanserades League of Legends, och har sen dess vuxit till att bli ett av världens mest populära spel. Det är svårt att fastställa exakt hur många som faktiskt spelar spelet. Vissa anser att antalet aktiva spelare har sjunkit på senare år, medans andra antyder att antalet spelare har ökat. 

Någonstans runt 80-100 miljoner är dom flesta åtminstone överens om. 

Oavsett så är spelet fortfarande enormt populärt och kommer troligtvis fortsätta vara det flera år framöver. Åtminstone tills det släpps en konkurrent som kan mäta sig med LoL. 

#7 Super Mario Bros – 40 miljoner

Världens största spel

Vem har inte spelat Super Mario Bros? Nintendos andra spel på listan och det här spelet var ju ett av favoriterna man hade som barn.

Med 8 världar bestående av 4 banor i varje erbjöd Super Mario Bros mycket, och utmanande var det också!

Med drygt 40 miljoner sålda exemplar hamnar Super Mario Bros på plats sex på vår lista över världens populäraste spel. Framtiden för gamers ser väldigt ljus ut och jag skulle inte bli förvånad om den här listan hinner ändra sig många gånger inom en snar framtid!

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se