inget ljud i discord

Så löser du ljudproblemen i Discord

Vissa av våra artiklar innehåller ibland sponsrat innehåll, läs mer här.

Så du skulle precis in och lira med polarna eller kanske bara hänga i Discord – men så fungerar inte ljudet. Det är asjobbigt, vi vet.

Som tur är finns det oftast lösningar på problemet som vi har tänkte lista upp här. Många gånger är det helt enkelt en liten knapp eller inställning som känns självklar men som du bara helt enkelt glömt av.

Relaterat: Lösningar för dig med ljudproblem på datorn

INGET LJUD I DISCORD – LÖSNINGAR

Jag tänkte att det bästa är att dela upp lösningarna där vi börjar med dom mest ”självklara” och enkla först, och gräver oss djupare och djupare ju längre in i processen vi kommer. Har du redan testat de generalla kan du alltså scrolla ner lite och hoppa in i mer avancerade lösningar.

1. STARTA OM DATORN

Detta låter kanske självklart men om du inte har provat det – gör det. Ibland löser sig många problem av sig själva om man bara gör en vanlig omstart!

2. KONTROLLERA INGÅNGAR

Har du verkligen satt i alla kablar på rätt plats? Ibland kan det vara lurit att få AUX och MIC IN på plats, speciellt om du har satt det bakom datorn. Ta gärna en extra titt. Det brukar vara grön färg för ljud, och röd för mikrofon.

3. SE ÖVER VOLUME MIXER

Har du kollat att du har rätt enhet som ljudutång? Du kan enkelt kontrollera detta genom att högerklicka på ljudikonen längst ner till höger i windows-baren

inget ljud i discord fix

Testa sedan att välja olika enheter:

inget ljud i discord fix

Pilla lite med dessa och se till att ljudet inte är avslaget på varenda en. Ibland kan Discord ljudet vara avstängt, scrolla till höger tills du hittar discord ikonen och prova höja volymen.

4. KONTROLLERA ENHETER I DISCORD

Ibland kan det vara så enkelt att du har fel inställningar i Discord. Detta brukar hända om du har köpt nya hörlurar eller mikrofon; Discord registrerar det helt enkelt inte. Tryck på det lilla kugghjulet längst ner brevid ditt namn som heter ”User Settings”.

discord

Klicka sedan på ”output device” så kommer du få en drop-down lista. Om du inte är säker på vad din enhet heter så kan du testa lite olika tills du börjar höra ljud i Discord!

discord2

5. PUSH TO TALK/VOICE ACTIVATION

I samma vy ser du också att du har två olika inställningar: ”Push to Talk” och ”Voice Activity”. Push to talk betyder att du måste hålla in en knapp (i mitt fall, V) för att prata.

Voice activity är en skala där du bestämmer för vilken känslighetsgrad som den ska snappa upp ljudet från din mikrofron. Detta har ju egentligen inte med ljud att göra men jag tänkte ändå att det var värt att nämna!

6. ÅTERSTÄLL RÖSTINSTÄLLNINGAR

Om du fortfarande inte har lyckats lösa det, så prova med att klicka på knappen som heter ”reset voice settings” längst ner i samma vy på Discord. Detta ställer helt enkelt tillbaks alla dina inställnigar till standard om det kan vara så att du har råkat ändra på något som resulterar i att du hör inget ljud i Discord!

inget ljud i discord

7. ATOMBOMBEN – VOICE DEBUG CENTRALEN

I guiden här https://support.discordapp.com/hc/en-us/articles/216600077-Voice-Debug-Central så kan du följa en checklista där man går igenom i djupare detalj vilka problem du kan ha. Observera att detta är en sista utväg och kan komma att ta lite tid.

8. GE UPP

Om inget av dessa steg fungerar så kanske du bör ge upp och helt enkelt hålla dig till gamla goda Teamspeak eller Ventrilo (använder någon ens det längre?)

Kontakta oss

Vill du jobba med oss, bara säga hej eller ge oss citroner? Skriv en rad så återkommer vi så snart som möjligt.

Maila till info@killsteal.se