11 bildbanker med fantastiska bakgrundsbilder

Vart hittar man bakgrundsbilder online?

Det finns idag flera olika sajter med gratis bilder för dig som är på jakt efter nya bakgrundsbilder till dator eller mobilen. 

Däremot kräver många av dessa hemsidor något från dig först. Dom flesta bildbanker på nätet idag kräver att du betalar för dom bilder du vill ha. 

Relaterat: Allt om hur du byter bakgrundsbild på datorn

Ett annat återkommande fenomen är att du är tvungen att skapa en inloggning på sajten för att hämta en bild. Ibland kräver dom annars att du ansluter till deras nyhetsbrev eller liknande. Man blir lätt matt på det här, och att hitta bildbanker som låter dig ladda ner utan något i utbyte är ganska svårt. Det finns nästan för många sajter som sysslar med bilder, och när det finns för många olika alternativ så tröttnar vi människor efter en stund. Så enkelt är det bara. 

Därför har vi valt att göra det lätt för oss. Vi har genom åren använt oss av flera hundra olika gratisbilder i flera projekt (Killsteal.se är ett av dom), och samtidigt lärt oss vilka sajter som vi anser är bra och pålitliga. 

Så varför inte dela med oss av den informationen tänkte vi?

Vi listar 11 bildbanker där vi hittar olika gratis bilder och bakgrundsbilder som ni också kan använda er utav. Vi börjar med fyra breda giganter som har allt från gratis bilder till bloggar, hemsidor, företag och kampanjer men även också bakgrundsbilder. 

Lite längre ner i artikeln tittar vi istället på sajter som erbjuder bilder för specifika teman.

#1 Unsplash

Unsplash har en mängd gratisbilder (drygt 300 tusen) som fungerar perfekt för bakgrundsbilder. Bilderna saknar helt upphovsrätt och du kan använda dom bäst du vill.

Dom har ingen speciell inriktning utan har bilder med alla möjliga teman. Vi har personligen använt en bunt bilder från dom.

#2 Pexels

Här har vi en till stor bildbank som riktar in sig lite mer till företag skulle jag säga. Pexels utbud är perfekt för kampanjer och bloggande, men har även riktigt fina bilder att använda som bakgrundsbild på datorn till exempel. Dom har också många högupplösta bilder som är riktigt läckra, plus videor som man får använda fritt.

#3 Pixabay

En bildbank, kanske möjligtvis den största av dom alla som erbjuder bilder gratis. Pixabay har över en miljon bilder och videor för oss att använda fritt. Sajten används av väldigt många på nätet idag, så chansen är rätt stor att du hittar några bilder du redan sett förut. 

Det är positivt förstås med stort utbud, men samtidigt negativt om du letar något unikt för just din bakgrund.

#4 Stockvault

Stockvault är ännu en bildbank med väldigt hög kvalité. Det finns mängder med olika bilder att välja på. Sajten är något mindre än dom övriga i den här artikeln, men utbudet uppdateras kontinuerligt och det är rätt ofta man hittar något guldkorn hos dom.

Väl värt att kika på när du är ute och letar en bild för din bakgrund.

Renodlade sajter för bakgrundsbilder

#5 Wallpaperstock

Wallpaperstock har flera tusen olika bilder i mängder av olika upplösningar. Det jag främst tycker om med den här sajten är menyraden till vänster med alla upplösningar. Det går fort att hitta det man letar efter och deras utbud är riktigt bra.

#6 WallpaperAccess

Ännu en till renodlad sajt för just bakgrundsbilder. Den här sajten är en av mina personliga favoriter av två anledningar. Dom har ett bra utbud, och har inte hela sidan fullproppad med reklam. 

Dom har även ett väldigt bra utbud när det kommer till retrobilder, något som jag tycker väldigt mycket om. 

#7 Wallhaven

Wallhaven är en unik sajt i sammanhanget, då dom har många bilder som du inte hittar någon annanstans förutom hos dom. Det finns tusentals högupplösta bakgrundsbilder att snabbt ladda ner, och jag personligen diggar deras rymd-utbud.

Deras sökfunktion är också enkel, och det finns flera kategorier att använda sig av. 

OBS: alla bakgrundsbilder lämpar sig inte för alla åldrar, då det finns barnförbjudet material på sajten också. 

#8 Zedge

Sist ut bland renodlade sajter för just bakgrundsbilder är Zedge. Dom är inriktade på främst bakgrundsbilder för mobiltelefoner och dom har också ett imponerande utbud. 

Det finns väldigt läckra bilder samt mängder av kategorier att använda sig av när man söker den där perfekta bilden. 

Bakgrundsbilder för gaming

#8 DeviantArt

En gammal favorit hos många. Om du letar något inom främst gaming, eller lite mer fantasy-inriktat så är den här sajten för dig. Det finns väldigt många schyssta bilder här och många som är helt unika för DeviantArt. Dom har även specifika bilder för specifikt telefoner, vilket är riktigt nice.

#9 Wallpaperfusion

Här har vi en sajt vi varit inne på tidigare här på Killsteal. Wallpaperfusion har ett ganska bra utbud när det kommer till vanliga bakgrundsbilder. Men det dom gör bäst är att erbjuda bilder för två eller fler skärmar. Om man vill ha samma bild utsträckt över flera skärmar så är Wallpaperfusion för dig.

#10 WallpapersCraft

WallpapersCraft är en sajt med grymt enkel navigering, och ett rejält utbud inom gaming och annat läckert. Det går snabbt att klicka sig igenom kategorierna och det är enkelt och snabbt att ladda hem det man vill ha.

När du väl valt en bild du vill använda så får du sedan välja mellan mängder av upplösningar, välja till vilken typ av skärm den ska användas, och om den ska vara fullscreen eller widescreen. Varmt rekommenderat.

2 svar på ”11 bildbanker med fantastiska bakgrundsbilder”

Kommentarer är stängda.